U poznatim epidemiološkim okolnostima ovogodišnja, 11. Ljetna škola filma u Gunji, u skladu s preporučenim mjerama zaštite od novog koronavirusa, održana je online. Iako je izostala draž kreativnog druženja gostiju i domaćih sudionika u samoj Gunji, mladi filmaši su se odlično snašli te je još jedna LJŠFG bila vrlo uspješna. Od 27. do 31. srpnja organizirao ju je Studio kreativnih ideja Gunja u Osnovnoj školi Antuna i Stjepana Radića, uz potporu sponzora HAVC-a, Općine Gunja i Agencije za elektroničke medije.
U Gunji su bili voditelji programa, a radionice je online pratilo 49 polaznika. Radionicu za igrani film vodio je Marko Dugonjić, za stop-animaciju Palma Poljaković, press radionicu vodila je Kristina Kovačević, glazbenu produkciju Magda Mas, digitalnu fotografiju Tin Ostreški, a dokumetarni film Bojan Perić.
Novo kino Osmijeh ove je godine za Gunjance pripremilo tri dugometražna dokumentarna filma: “Djeca tranzicije” Matije Vukšića, “Gangster te voli” Nebojše Slijepčevića i “Na vodi” Gorana Deviča.