Službena radijska najava by Siky & Zolja:
12. Rock Marinfest će se održati za točno 48 dana, u petak 27. prosinca u Vanilla Clubu. Prije nekoliko dana smo vam već obznanili ovogodišnji line-up kojega čine the Karambol, Septica, Erotic Biljan & His-Heretics, Zoran Čalić Band i splitski reper Krešo Bengalka. Večeras ćemo poslije 21:00 sat u emisiji “2 hours of pulp fiction” upriličiti intervju s Zvonimirom Biljanom u kojoj ćemo razgovarati o njegovim Hereticsima a ovdje ćemo vrijeme i mjesto posvetiti još dvama izvođačima koje će publika ovogodišnjeg 12. Rock Marinfesta također biti u prilici čuti i vidjeti…
Dame i gospodo – AnteBiotik i Darko Jakuš poznatiji kao Jale
Jale
Darko Jakuš Jale | Foto: Mario Kokaj
Vinkovčanin, poklonik akustičnog alt rocka. Glazbom se počeo baviti prije desetak godina a do sada je ostvario niz značajnih suradnji od kojih se ističe ona s Krolom iz 2014. godine u pjesmi “Prva, zadnja i jedina” te ona s grupom the Karambol u pjesmi “Čudne njuške”.
Ove godine se predstavio lokal-patriot singlom “Probudi se moj grade” (po uzoru na “Gala-Freed From Desire” Molella Maurizia i Carmeni Fillipa) snimljen u suradnji sa Sikyjem iz “Naše stvari”, a koji je s obzirom na ovogodišnju proslavu 100-godišnjice NK Cibalia i navijačke skupine Ultras postala svojevrsna nezvanična himna samog happeninga.

AnteBiotik
Ante Soldo aka AnteBiotik  krajem lipnja je izbacio svoj prvi solo singl i spot za pjesmu “Vinkulja”. Svoj Vinkovce opisao je u britkom i tvrdom rapu u suradnji s producentom Kickassom.
Video su snimali Josip Štiburek-Štibo i Tom Bošnjak-TBO, kadrove iz zraka snimio je Hrvoje Cvitanović, a spot je montirao Ivan Bošnjak-Bole. Stvar je snimljena u Red Records studiju.
AnteBiotik  je o spotu za pjesmu “Vinkulja” izjavio: “Jako sam sretan što je stvar ovako ispraćena i što ste je podijelili na sva zvona. Hvala od srca svima koji su podržali, preslušali i ekipi koja je uložila maksimalan trud da ovo ispadne kako treba. Živili!”