8 C
Vinkovci
Srijeda, 24. travnja 2024.

Preminuo Prince!

Više od autora

- vl promo-

m_prince_umro

Glazbena superzvijezda PRINCE (57) preminuo je jučer, 21. travnja, u svom domu i studiju u predgrađu Minneapolisa.

Vijest o smrti potvrdio je njegov glasnogovornik ne otkrivši uzrok, a kako pišu strani mediji policija je pokrenula istragu. Prije nekoliko dana Prince je hitno prebačen u bolnicu nakon što je privatni zrakoplov u kojem se nalazio prinudno sletio zbog njegovih zdravstvenih poteškoća. U bolnici mu je dijagnosticiran teži oblik gripe, no pušten je na kućnu njegu.


Prince Roger Nelson jedan je od najradišnijih, najekscentričnijih, najtalentiranijih i najutjecajnijih glazbenika unazad nekoliko desetljeća. Karijeru je započeo u rodnom Minneapolisu koji nikada nije napustio. Tijekom sedamdesetih penjao se do statusa pop zvijezde prvenstveno zahvaljujući svom stilu koji je nemoguće oponašati i glazbenom kombinacijom funka, R&B-a i rocka nabijenim finom dozom seksipila.

U osamdesetima je snimio antologijske albume ‘1999’, ‘Sign o’ the Times’ i legendarni ‘Purple Rain’, a istoimeni film lansirao ga je u zvjezdanu orbitu. U godinama koje su dolazile samo je zacementirao svoj status jednog od najvećih glazbenika pop glazbe svih vremena. (Muzika.hr)

VIDEO Purple Rain

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno