12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

131. Godišnja skupština DVD Nuštar: 1000 sati volonterskog rada samo na intervencijama

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Vatrogasnom domu u Nuštru jučer je održana 131. Izvještajna godišnja skupština DVD-a Nuštar.

U nazočnosti brojnih gostiju podnesena su izvješća o radu u 2023. godini te program rada i financijski plan za 2024. godinu.

Ovo nam je 131. Skupština po redu što samo po sebi govori o tradiciji vatrogastva na području općine Nuštar i o tome koliko iskustva imamo ili, kako bi se reklo, utakmica u nogama. Moji prethodnici, Ivan Čeple, stariji i mlađi, i svi oni koji su bili prije njih, usadili su u nas tu ljubav prema vatrogastvu i prema volontiranju, a što i mi prenosimo dalje. Sve to rezultira društvom koje je na zavidnoj razini s puno članova svih generacija. Jedinstveni smo i baš kao kada je riječ o operativnim aktivnostima i sve ostalo radimo volonterski, od uređenja našega prostora do rada s mladeži i pomlatkom u koje puno ulažemo i gdje se vide rezultati“, istaknuo je Ivo Milić, predsjednik DVD-a Nuštar.

U protekloj godini, u kojoj su obilježili veliku 130. obljetnicu društva, nuštarski vatrogasci, moglo se čuti, imali su 22 intervencije na poziv Centra 112. Ukupno na te 22 intervencije izašlo je 130 vatrogasaca, a na intervencijama ukupno su proveli skoro 1000 sati.


To je 1000 sati volonterskog rada samo u spašavanju i to ne uključuje redovito održavanje našega prostora i opreme ili edukaciju i osposobljavanje. DVD Nuštar, inače, dosta je specifično vatrogasno društvo zbog toga što mi pokrivamo tri sela, Nuštar, Cerić i Marince. Geografski gledano pokrivamo 43 km2 , što je za jedno društvo s 25 operativaca jako velika površina. Osim toga kod nas su aktivni uzrasti pomladak, mladež i odrasli, ukupno 60 aktivnih članova koji funkcioniraju u dijelu natjecanja i aktivnosti koje se tiču protupožarne preventive i vatrogasne kulture“, istaknuo je Mirko Ružić, zapovjednik DVD-a Nuštar i predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži VSŽ.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno