6 C
Vinkovci
Utorak, 23. travnja 2024.

Danas starta šesti Hang Loose Rockabilly festival

Više od autora

- vl promo-

U raznolikom programu šestog po redu Hang Loose Rockabilly festivala možemo uživati već od danas pa do subote, a s organizatoricom Anom Vukojom razgovarali smo o tome što nas sve očekuje u ovogodišnjoj dvodnevnoj manifestaciji.

„S obzirom na to kako nam je danas radni dan, festival otvaramo sajmom rukotvorina i buvljakom od 17 sati kao i izložbom automobila za sve ljubitelje oldtimera”, najavljuje Vukoja, dodavši kako će biti dostupno i šminkanje i frizure za sve one koji se nisu stigli pripremiti, a tu je naravno i neizostavan glazbeni repertoar bendova iz Mađarske, Slovenije i Lijepe Naše.

Festival je ovo, kaže Ana, koji postaje pristupačniji svima, njegovim dolaskom u grad promijenila se umjetnička i glazbena kultura koja datira još od 50-ih, a stilom Vinkovčana u danima festivala dominiraju mačkaste naočale, točkice i šarene boje.

Idealni su to trenutci koji se mogu zabilježiti fotografijama, a za sve ljubitelje stila pedesetih tu je ovogodišnji natječaj “Miss Pin-Up Photo”. Predviđene scenografije su oldtimer automobili, motocikli i bicikli, retro namještaj i piknik, a od modela se zahtijeva
pridržavanje pin-up retro vizuala od odijevanja, šminke do frizure.


Kompletni albumi svih fotografa bit će objavljeni u tjednu nakon festivala, a pobjednici natječaja ostvarit će nagradu od 500 kuna za model te jednako toliko za rad fotografa. Tu je, naglašava Ana, i nagrada za najbolju amatersku fotografiju jer upravo njima stvaramo uspomene na sve festivale iza nas i želimo im se na najbolji mogući način zahvaliti na stvaranju najboljih sjećanja.

Cijena ulaznice iznosi 30 kuna, a za one mlađe od 13, ulaz je besplatan. „Očekivanja su nam poprilično velika, ponajprije zbog manjka događanja u protekle dvije pandemijske godine. Ljudi su željni glazbe i zabave, a mi se samo nadamo kako ćemo ispuniti njihova očekivanja, kako naših lokalaca tako i novih gostiju”, entuzijastično govori ova organizatorica te poručuje svima da im se priključe te sačuvaju vikend za Tenin salaš i Rockabilly festival.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno