19 C
Vinkovci
Nedjelja, 8. rujna 2024.

U Zagrebu predstavljen Zbornik radova međunarodnog znanstvenog skupa Avari i Slaveni

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
U Arheološkom muzeju u Zagrebu 13. veljače predstavljen je Zbornik radova međunarodnog znanstvenog skupa “Avari i Slaveni, Dvije strane pojasnog jezičca — Avari na sjeveru i jugu kaganata”.
Zbornik Avari i Slaveni donosi 20 radova predstavljenih na međunarodnom znanstvenom skupu održanom u Vinkovcima od 6. do 7. veljače 2020. godine.
Znanstveni skup održan je u okviru međunarodnog izložbenog projekta Avari i Slaveni, koji je obuhvaćao i dvije izložbe: hrvatsku Avari i Slaveni južno od Drave i slovačku Avari i Slaveni sjeverno od Dunava.
Uz urednice dr. sc. Anitu Rapan Papeša i Anitu Dugonjić, o zborniku je govorila i recenzentica dr. sc. Ana Azinović Bebek.
Vinkovački muzealci sljedeće predstavljanje zbornika najavljuju u Vinkovcima te na svojoj FB stranici Potpuno neslužbena stranica Gradskog muzeja Vinkovci poručuju:
“Zbornik s 20 radova 31 autora, tiskan na luksuznom papiru i s kolor ilustracijama, možete kupiti u suvenirnici GMVK kao zakašnjeli Valentinovski poklon ili samo kao poklon sebi ili malom od šogorice koji planira upisati arheologiju i doznati sve najaktualnije (od prije tri godine) spoznaje o Avarima i Slavenima, kao i o tome što su u stvari jezičci i za što su ih koristili”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno