21.3 C
Vinkovci
Subota, 27. srpnja 2024.

Novi detalji nesreće na autocesti, zbog težine ozljeda oba vozača prebačena u KBC Osijek

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U vezi prometne nesreće koja se u srijedu dogodila na autocesti Zagreb-Lipovac, a zbog koje je dionica od čvora Županja do čvora Babina Gred bio zatvoren promet, policija javlja nove detalje.

Očevidom prometne nesreće obavljenim na mjestu događaja utvrđeno je kako se 8. veljače oko 13,35 sati, na sjevernom kolničkom traku autoceste A3 Zagreb-Lipovac, 42-godišnjak, hrvatski državljanin, upravljajući teretnim automobilom s pridodanim priključnim vozilom slavonsko-brodskih registracijskih oznaka, nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilo pomaknuo udesno, prešao na traku za zaustavljanje vozila u nuždi te udario u priključno vozilo pridodano na teretni automobil bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, koji je prethodno u toj traci zaustavio 66-godišnjak, državljanin Bosne i Hercegovine, podaci su koje je jutros priopćila Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

U trenutku prometne nesreće, 66-godišnji vozač se nalazio izvan teretnog automobila, u neposrednoj blizini stražnjeg dijela vozila, gdje je došlo i do udara u 66-godišnjaka.

U prometnoj nesreći oba sudionika su teško ozlijeđena, liječnička pomoć pružena im je u OŽB Vinkovci, a potom zbog težine ozljeda su upućeni u KBC Osijek na daljnje liječenje.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ protiv 42-godišnjak biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno