Kontaktirajte nas

Aktualno

2. Hang Loose Rockabilly Festival – prava eksplozija sadržaja ovog vikenda u Vinkovcima

Objavljeno

-

Za drugi Hang Loose Rockabilly Festival planiramo dva dana svirki, plesa, retro-sajma, tetovaža i fotografiranja. Festival će se održati 10. i 11. kolovoza 2018. godine u dvorištu gimnazije M.A. Reljkovića u Vinkovcima.

Program započinje u petak 10. kolovoza kada će nastupiti Dynamite Dudes i Moonshine Alligators. DJ Bronco bit će zadužen za glazbu danju. Program će se nastaviti i u subotu, 11. kolovoza nastupima Miss Stacey’s Cabaret Showa, a od bandova će svirati Joe and The Rhythm Boys, Naked Truckers i B and the Bops. Za cjelodnvenu glazbu brinut će se DJ-i Wanderer i McFly.

U nastavku vam donosimo više o samim bandovima koji će nastupiti na 2. Hang Loose Rockabilly Festivalu…


Petak, 10. kolovoza
Dynamite Dudes (Mađarska)

Dynamite Dudes su mađarski trio, osnovan jednog sunčanog dana u srpnju 2015. godine i od tada aktivno sviraju, lokalno i internacionalno. Njihova glazba spoj je modernog i tradicionalnog, uvijek su ju spremni svirati, a njihov princip ‘Panem et circenses’ (Kruha i cirkusa) uvijek se isplati.

Ovaj tročlani garage-rockabilly bend spaja rani blues i moderni pop, a sve u rockabilly stilu. Članovi su Mitch Farty (kontrabas), koji svoj instrument voli zapaliti (figurativno i doslovno) na pozornici, zatim solo gitarist Geisha-Ball kojem vječito pucaju žice, te Big Fat Chubby na akustičnoj gitari.

Zbog svog zapaljivog nastupa koji odgovara njihovom imenu dobrodošli su gosti na svim festivalima. Uvjerite se u to na 2. HLRF.


Moonshine Alligators (Srbija)

Moonshine Alligators su rockabilly cover band formiran 2010. godine u Novom Sadu. Bend čine gitarist i pjevač Bojan Nedeljković, kontrabasist Žile, solo gitarist Nikola i bubnjar Boris.

Bend svira mješavinu rockabillya i surfa, s malo country glazbe (Elvis Presley,The Shadows, Carl Perkins , Bill Monroe, Carter Cash, Johnny Cash, Stray Cats, The Clash, Brian Setzer…).

Aktivno nastupaju u klubovima i na festivalima širom regije, a krajnji cilj je da se dobro zabavite i osjetite korijene rock and roll glazbe.

Moonshine Alligators otvorili su 1. Hang Loose Rockabilly Festival i izvrsno su primljeni, a ove godine imaju čast završiti prvi dan Festivala.


Subota, 11. kolovoza
Joe and The Rhythm Boys (Slovenija)

Joe and The Rhythm Boys je rockabilly bend iz Maribora, osnovan još daleke 2006. godine. Osim nekoliko njihovih pjesama, većinu repertoara im čine stvari Hanka Williamsa i Johnny Casha, uz poneku pjesmu nekih drugih glazbenika iz tog doba.

Članovi benda su Josip Segedi (vokal, ritam gitara), Primož Brumen (kontrabas, vokal), Miran Perko(gitara) i Aleš Pogorevčnik (bubnjevi).

Osim sviranja rockabilly glazbe, njihova su strast i stari američki automobili iz rockabilly ere, pa često u jednom takvom putuju na svirke.


Naked Truckers (Mađarska)

Naked Truckers su ludi znanstvenici rock’n’rolla – njihovi su eksperimenti vrlo zapaljivi, složeni od delta bluesa, preko punk-rocka do rockabilly rocka, a rezultat je nuklearna eksplozija ritma. Bubanj i kontrabas nameću plesni impuls, ritam džungle, tutnjavu – a rezultat je moderni grungy zvuk koji nas vraća stilu velikih prethodnika i revoltu protiv tradicije.

Članovi benda su Gabor K. Kiss (gitara i vokal), Peete Jones (bubnjevi) i Gergő Békési (zamijenio Mitcha Fartya, koji je sada član benda Dynamite Dudes i koji također nastupaju na ovogodišnjem festivalu) na kontrabasu.

Dečki praše po Europi od 2009. i do sada su izdali tri albuma. Ovaj će vas tročlani bend zasigurno natjerati da tapkate nogom i zaljuljate kukovima, stoga budite spremni doživjeti nešto uistinu moćno!


B and the Bops (Hrvatska)

Zagrebački sastav B and the Bops jedan je od vodećih hrvatskih rockabilly bendova. Za razliku od drugih bendova te vrste koji uglavnom sviraju covere, B and the Bops sviraju i vlastite autorske kompozicije, a snimili su dva albuma za njemačku izdavačku kuću Rhythm Bomb Records – “Don’t Stop The Rock Bop” (2013.) i “All Tangled Up!” (2015).

Članovi skupine B and the Bops su Branko Radovančević (vokal i ritam gitara), Damir Dimić (gitara), Josip Adam (bubnjevi), svi iz Hrvatske, te Carl Baker (kontrabas), Australac s njemačkom adresom (umjesto Bakera, zbog udaljenosti, kontrabas povremeno svira Miroslav Bertol).

Svirali su na gotovo svim većim festivalima u Europi – High Rockabilly, Rockabilly Rave, Get Rhythm Go Wild, Vintage Roots Festival, Big Rhythm Rumble i još na hrpi drugih. Najčešće sviraju u Njemačkoj i Italiji, no česti su gosti i u Mađarskoj, Sloveniji, Švicarskoj, Švedskoj, Francuskoj…


I to nije sve…

Svemu ovome treba dodati i superbogati dodatni sadržaj poput onoga Back To Swing za sve ljubitelje swinga, tu je i Domaća plesna skupina Hang Loose Rockabilly Festivala te neizostavna Miss Satcey i njezin Cabaret Show.

Miss Stacey (umjetničko ime Slovenke Sare Jagodič) je full-time pin-up djevojka koja je već nekoliko godina redovan gost ovakvih festivala u nekoliko susjednih zemalja. Ona izvodi klasičan cabaret, baziran na kombinaciji plesa i pjevanja na glazbu iz 50-ih godina prošlog stoljeća, slaveći glamur i eleganciju toga razdoblja.

Sara se postepeno pretvorila u Miss Stacey, pin-up djevojku. Prvo je to bila uloga, sada je to njezin život – osim punih ormara retro odjeće, strastveno sakuplja i kućanske aparate te razne druge predmete iz prošlosti.

Osim kao dio vlastitog Cabaret Show-a, Miss Stacey će i pjevati s bendom Joe and The Rhythm Boys, te sudjelovati u pin-up fotografiranjima.

Izgledu izvođača, ali i gostiju koji se budu željeli urediti u duhu događaja doprinijet će Barbershop Španić i frizerski salon Dlaka 22, a oni odvažniji moći će se i tetovirati  u HellBoy Tattoo.

Osim bendova i plesnih skupina, festivalu će u vidu popratnog sajma pridonijeti i proizvođači različitih rockabilly, retro i kustom predmeta s područja prijevoza, mode, kozmetike, gastronomije (Sentimental Bikes, Kerefeke, Optika Marko, Lesica Kretif, Antifolk Community – AFC Brand, BooLab, Clothing by Pika Anika, Elastic Heart, Vedrana, Betonke, Hang Loose Store, Ljutoteka, Craftomoto…).

Da na festivalu ne ostanete žedni, pobrinut će se sljedeća ekipa: Buba Bar, Dizdar Birc, vinarija i birtija te Rockabilly Bar Hang Loose.

Pogledajte detaljan program a mi se dakle ovog vikenda vidimo na dvorištu Gimnazije na dvodnevnom druženju.

Domaća plesna skupina Hang Loose Rockabilly Festivala

 

Aktualno

Ministar Marić odbio oba zahtjeva Nacionalne udruge ugostitelja

Objavljeno

-

Napisao/la

    98 pregleda

Završio je sastanak predstavnika Nacionalne udruge ugostitelja s ministrom financija Zdravkom Marićem. Ugostitelji traže smanjenje PDV-a na piće s 25 na 13% ili priznavanje troškova rada kao poreznog odbitka, prenosi HRT.

Bez toga, kažu, nema oporavka ugostiteljstva koje je ionako snažno pogođeno pandemijom. No ministar Marić odbio je oba njihova zahtjeva. “Od strane Udruge ugostitelja došao je prijedlog da zaobilazno dođemo do te teme da se trošak radne snage izbija iz osnovice PDV-a. To jednostavno ni u našem poreznom sustavu ni u sustavu Europske unije bilo koje zemlje nije prepoznato ni moguće u konačnici zakonski definirati”, istaknuo je Zdravko Marić, ministar financija.

“Ugostiteljima mogu samo poručiti da se snađu kako god mogu s novim kreditima. Možemo se nadati da ćemo u idućih nekoliko godina imati bolje uvjete rada. Za sada to ne vidimo u skoroj budućnosti u onim zahtjevima koje smo tražili”, naglasila je Jelena Tabak, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja.

Nastavi čitati

Aktualno

Zahtjevi za izdavanje “stare” e-osobne iskaznice zaprimaju se do četvrtka do 15 sati

Objavljeno

-

Napisao/la

    444 pregleda

Zbog prilagodbe proizvodnih sustava AKD-a, u petak građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica.

Od ponedjeljka, 2. kolovoza, zaprimaju se zahtjevi za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 2. generacije koje će sadržavati i biometrijske identifikatore nositelja osobne iskaznice.

U svrhu izrade novih osobnih iskaznica 2. generacije potrebne su kompleksne nadogradnje tehničkih i proizvodnih sustava AKD-a, kao ovlaštene pravne osobe za tehničku izradu osobnih iskaznica te je potrebno implementirati nova poslovna i sigurnosna pravila na sustavu.

Nadogradnja tehničkih i proizvodnih sustava Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) za izradu osobnih iskaznica 2. generacije odvijat će se od 30. srpnja do 1. kolovoza 2021.

Građanima je stoga omogućeno zaprimanje zahtjeva za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 1. generacije najduže do četvrtka, 29. srpnja do 15 sati, dok u petak 30. srpnja građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica, ali će moći preuzimati izrađene osobne iskaznice.

Nastavi čitati

Aktualno

Zajednička prevencija kriminaliteta Postaje granične policije Tovarnik i općina Tovarnik, Lovas i Tompojevci

Objavljeno

-

Napisao/la

    226 pregleda

Foto: PU vukovarsko-srijemska 

Kako je danas izvjestila Policijska uprava vukovarsko-srijemska, u Postaji granične policije Tovarnik u petak, 23. srpnja, održana je konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta „Srijem“, koje predstavlja zajedničko Vijeće za prevenciju kriminaliteta općina Tovarnik, Lovas i Tompojevci.

Vijeće je osnovano temeljem Sporazuma o suradnji između Postaje granične policije Tovarnik i općina Tovarnik, Lovas I Tompojevci.
Za predsjednika Vijeća imenovan je  Anđelko Dobročinac, načelnik općine Tovarnik, a za zamjenika Pero Ružolčić, načelnik PGP Tovarnik. Sporazumom o suradnji definirano je kako će se predsjednik zajedničkog Vijeća mijenjati početkom svake nove godine rada, a na toj funkciji izmjenjivat će se načelnici uključenih općina.

Zajedničko Vijeće za prevenciju kriminaliteta zamišljeno je kao partnersko tijelo čiji je cilj putem preventivnih aktivnosti raditi na povećanju sigurnosti, prevenciji štetnog ponašanja, smanjenju straha građana od kriminaliteta te podizanju ukupne kvalitete života na području općina Tovarnik, Tompojevci i Lovas i to zajedničkim i koordiniranim radom cijele zajednice.

Iz policije napominju i kako je na području općine Tovarnik 2009. godine osnovano je Vijeće za prevenciju kriminaliteta općine Tovarnik, koje posljednjih godina nije imalo radnih rezultata te je postalo razvidno kako više ne ispunjava svoju svrhu. U isto vrijeme, navodi se, suradnja predstavnika Postaje granične policije Tovarnik s predstavnicima lokalnih općina pokazala se izuzetno dobrom te se stvorila potreba za pronalazak modela koji bi osigurao snažniju suradnju između sporazumnih strana i na projektima prevencije, a koja potreba se temelji na činjenici da je društvena zajednica osnovni izvor brojnih potencijala za suzbijanje različitih problema koji često ostaje neiskorišten.

“Tako neiskorištena suradnja s građanima i zajednicom rezultira pojačanim opsegom poslova na teret policije, a mislimo da smo realno svi svjesni kako policija sama ne može učinkovito i dugotrajno spriječiti kažnjive radnje (nove pojavne oblike kaznenih djela, delinkvenciju i sl.) te da je kriminalitet problem koji ne može riješiti samostalno niti jedna društvena institucija, bez pomoći cijele zajednice.

Cilj Vijeća je uključiti sve zainteresirane subjekte te poticati građane i druge pravne osobe na društveni odgovor prema kriminalitetu i svim drugim asocijalnim ponašanjima. Vijeće će poduzimati mjere u duhu situacijske prevencije, u smislu otklanjanja uvjeta i uzroka radi kojega bi kažnjive radnje mogle nastati te će policijski službenici i drugi partneri educirati građane i savjetovali ih.

U konačnici, rad u kojem sudjeluje više subjekata, pri čemu svatko unosi svoje znanje, daje bolje rezultate i utječe na kvalitetu ukupnog života u zajednici i vjerujemo da će Vijeće za prevenciju kriminaliteta „Srijem“ ispuniti svoju svrhu i ciljeve”, navodi se u objavi.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 49 minuta

Ministar Marić odbio oba zahtjeva Nacionalne udruge ugostitelja

Završio je sastanak predstavnika Nacionalne udruge ugostitelja s ministrom financija Zdravkom Marićem. Ugostitelji traže smanjenje PDV-a na piće s 25...

Vijestiprije 2 sata

Povlače se Spar free from keksići od 200 grama

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je danas da se opoziva proizvod Spar free keksići od 200 grama zbog utvrđenog pesticida etilen oksida...

Aktualnoprije 3 sata

Zahtjevi za izdavanje “stare” e-osobne iskaznice zaprimaju se do četvrtka do 15 sati

Zbog prilagodbe proizvodnih sustava AKD-a, u petak građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica. Od ponedjeljka, 2. kolovoza,...

Aktualnoprije 3 sata

Zajednička prevencija kriminaliteta Postaje granične policije Tovarnik i općina Tovarnik, Lovas i Tompojevci

Foto: PU vukovarsko-srijemska  Kako je danas izvjestila Policijska uprava vukovarsko-srijemska, u Postaji granične policije Tovarnik u petak, 23. srpnja, održana...

Aktualnoprije 4 sata

44. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe: Prijave do 1. rujna

Foto: HTSO Hrvatski tamburaški savez u Osijeku organizira 44. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe koji će se održati od 30....

Aktualnoprije 6 sati

Beach Bot – robot koji ‘češlja‘ plažu i skuplja opuške

Svake godine 14,5 milijardi opušaka završi kao smeće diljem svijeta. Jednom prilikom završili su u rukama četverogodišnjaka na jednoj plaži...

Aktualnoprije 7 sati

U Hrvatskoj 193 novooboljele osobe

 U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 193 nova slučaja zaraze koronavirusom, a nema evidentiranih umrlih osoba od posljedica...

Aktualnoprije 8 sati

Jednomjesečni istražni zatvor vozaču s Kosova zbog mogućnosti bijega

Foto: HRT / IMS Na prijedlog županijskog Državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor vozaču...

Najčitanije