25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

2. Hang Loose Rockabilly Festival – prava eksplozija sadržaja ovog vikenda u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-

Za drugi Hang Loose Rockabilly Festival planiramo dva dana svirki, plesa, retro-sajma, tetovaža i fotografiranja. Festival će se održati 10. i 11. kolovoza 2018. godine u dvorištu gimnazije M.A. Reljkovića u Vinkovcima.

Program započinje u petak 10. kolovoza kada će nastupiti Dynamite Dudes i Moonshine Alligators. DJ Bronco bit će zadužen za glazbu danju. Program će se nastaviti i u subotu, 11. kolovoza nastupima Miss Stacey’s Cabaret Showa, a od bandova će svirati Joe and The Rhythm Boys, Naked Truckers i B and the Bops. Za cjelodnvenu glazbu brinut će se DJ-i Wanderer i McFly.

U nastavku vam donosimo više o samim bandovima koji će nastupiti na 2. Hang Loose Rockabilly Festivalu…


Petak, 10. kolovoza
Dynamite Dudes (Mađarska)

Dynamite Dudes su mađarski trio, osnovan jednog sunčanog dana u srpnju 2015. godine i od tada aktivno sviraju, lokalno i internacionalno. Njihova glazba spoj je modernog i tradicionalnog, uvijek su ju spremni svirati, a njihov princip ‘Panem et circenses’ (Kruha i cirkusa) uvijek se isplati.

Ovaj tročlani garage-rockabilly bend spaja rani blues i moderni pop, a sve u rockabilly stilu. Članovi su Mitch Farty (kontrabas), koji svoj instrument voli zapaliti (figurativno i doslovno) na pozornici, zatim solo gitarist Geisha-Ball kojem vječito pucaju žice, te Big Fat Chubby na akustičnoj gitari.

Zbog svog zapaljivog nastupa koji odgovara njihovom imenu dobrodošli su gosti na svim festivalima. Uvjerite se u to na 2. HLRF.


Moonshine Alligators (Srbija)

Moonshine Alligators su rockabilly cover band formiran 2010. godine u Novom Sadu. Bend čine gitarist i pjevač Bojan Nedeljković, kontrabasist Žile, solo gitarist Nikola i bubnjar Boris.

Bend svira mješavinu rockabillya i surfa, s malo country glazbe (Elvis Presley,The Shadows, Carl Perkins , Bill Monroe, Carter Cash, Johnny Cash, Stray Cats, The Clash, Brian Setzer…).

Aktivno nastupaju u klubovima i na festivalima širom regije, a krajnji cilj je da se dobro zabavite i osjetite korijene rock and roll glazbe.

Moonshine Alligators otvorili su 1. Hang Loose Rockabilly Festival i izvrsno su primljeni, a ove godine imaju čast završiti prvi dan Festivala.


Subota, 11. kolovoza
Joe and The Rhythm Boys (Slovenija)

Joe and The Rhythm Boys je rockabilly bend iz Maribora, osnovan još daleke 2006. godine. Osim nekoliko njihovih pjesama, većinu repertoara im čine stvari Hanka Williamsa i Johnny Casha, uz poneku pjesmu nekih drugih glazbenika iz tog doba.

Članovi benda su Josip Segedi (vokal, ritam gitara), Primož Brumen (kontrabas, vokal), Miran Perko(gitara) i Aleš Pogorevčnik (bubnjevi).

Osim sviranja rockabilly glazbe, njihova su strast i stari američki automobili iz rockabilly ere, pa često u jednom takvom putuju na svirke.


Naked Truckers (Mađarska)

Naked Truckers su ludi znanstvenici rock’n’rolla – njihovi su eksperimenti vrlo zapaljivi, složeni od delta bluesa, preko punk-rocka do rockabilly rocka, a rezultat je nuklearna eksplozija ritma. Bubanj i kontrabas nameću plesni impuls, ritam džungle, tutnjavu – a rezultat je moderni grungy zvuk koji nas vraća stilu velikih prethodnika i revoltu protiv tradicije.

Članovi benda su Gabor K. Kiss (gitara i vokal), Peete Jones (bubnjevi) i Gergő Békési (zamijenio Mitcha Fartya, koji je sada član benda Dynamite Dudes i koji također nastupaju na ovogodišnjem festivalu) na kontrabasu.

Dečki praše po Europi od 2009. i do sada su izdali tri albuma. Ovaj će vas tročlani bend zasigurno natjerati da tapkate nogom i zaljuljate kukovima, stoga budite spremni doživjeti nešto uistinu moćno!


B and the Bops (Hrvatska)

Zagrebački sastav B and the Bops jedan je od vodećih hrvatskih rockabilly bendova. Za razliku od drugih bendova te vrste koji uglavnom sviraju covere, B and the Bops sviraju i vlastite autorske kompozicije, a snimili su dva albuma za njemačku izdavačku kuću Rhythm Bomb Records – “Don’t Stop The Rock Bop” (2013.) i “All Tangled Up!” (2015).

Članovi skupine B and the Bops su Branko Radovančević (vokal i ritam gitara), Damir Dimić (gitara), Josip Adam (bubnjevi), svi iz Hrvatske, te Carl Baker (kontrabas), Australac s njemačkom adresom (umjesto Bakera, zbog udaljenosti, kontrabas povremeno svira Miroslav Bertol).

Svirali su na gotovo svim većim festivalima u Europi – High Rockabilly, Rockabilly Rave, Get Rhythm Go Wild, Vintage Roots Festival, Big Rhythm Rumble i još na hrpi drugih. Najčešće sviraju u Njemačkoj i Italiji, no česti su gosti i u Mađarskoj, Sloveniji, Švicarskoj, Švedskoj, Francuskoj…


I to nije sve…

Svemu ovome treba dodati i superbogati dodatni sadržaj poput onoga Back To Swing za sve ljubitelje swinga, tu je i Domaća plesna skupina Hang Loose Rockabilly Festivala te neizostavna Miss Satcey i njezin Cabaret Show.

Miss Stacey (umjetničko ime Slovenke Sare Jagodič) je full-time pin-up djevojka koja je već nekoliko godina redovan gost ovakvih festivala u nekoliko susjednih zemalja. Ona izvodi klasičan cabaret, baziran na kombinaciji plesa i pjevanja na glazbu iz 50-ih godina prošlog stoljeća, slaveći glamur i eleganciju toga razdoblja.

Sara se postepeno pretvorila u Miss Stacey, pin-up djevojku. Prvo je to bila uloga, sada je to njezin život – osim punih ormara retro odjeće, strastveno sakuplja i kućanske aparate te razne druge predmete iz prošlosti.

Osim kao dio vlastitog Cabaret Show-a, Miss Stacey će i pjevati s bendom Joe and The Rhythm Boys, te sudjelovati u pin-up fotografiranjima.

Izgledu izvođača, ali i gostiju koji se budu željeli urediti u duhu događaja doprinijet će Barbershop Španić i frizerski salon Dlaka 22, a oni odvažniji moći će se i tetovirati  u HellBoy Tattoo.

Osim bendova i plesnih skupina, festivalu će u vidu popratnog sajma pridonijeti i proizvođači različitih rockabilly, retro i kustom predmeta s područja prijevoza, mode, kozmetike, gastronomije (Sentimental Bikes, Kerefeke, Optika Marko, Lesica Kretif, Antifolk Community – AFC Brand, BooLab, Clothing by Pika Anika, Elastic Heart, Vedrana, Betonke, Hang Loose Store, Ljutoteka, Craftomoto…).

Da na festivalu ne ostanete žedni, pobrinut će se sljedeća ekipa: Buba Bar, Dizdar Birc, vinarija i birtija te Rockabilly Bar Hang Loose.

Pogledajte detaljan program a mi se dakle ovog vikenda vidimo na dvorištu Gimnazije na dvodnevnom druženju.

Domaća plesna skupina Hang Loose Rockabilly Festivala

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno