Tijekom posljednja 24 sata nije bilo kršenja Odluka Stožera civilne zaštite, a provedeno je ukupno 128 nadzora. U istom razdoblju nisu utvrđena mjera kršenja samoizolacije.

U razdoblju od 27. do 30. studenog provaljeno je u nenastanjenu obiteljsku kuću u Vinkovcima u Ulici kneza Mislava čime je 42-godišnji vlasnik oštećen, a nakon dolaska vlasnika utvrdit će se točnije okolnosti.

Oko 10 sati 30. studenog u obiteljskoj kući 84-godišnjakinje u Vinkovcima, Blok Vladimira Nazora, otuđen je nakit koji je vlasnica imala u kutiji. U kući se osim oštećene nalazila i jedna ženska osoba koja je dovodila u zabludu stariju ženu koristeći uređaj za masažu i provjeravanje temperaturu. Istodobno je druga nepoznata ženska osoba izvršila pregled kuće i otuđila nakit. Policija traži dvije ženske osobe za koje se sumnja da su otuđile nakit vlasnice obiteljske kuće.

U protekla 24 na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Apševci) te jedna u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena (Borovo).

Budući da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i dalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (i drugih opojnih sredstava), nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa te nepropisne uporabe mobitela. Zbog očekivanog pogoršanja vremenskih prilika iz policijske uprave podsjećaju na obavezu uporabe zimske opreme na vozilu – na zimskim dionicama cesta i kada je na kolniku prisutan snijeg i led.