2 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

2. Sajam knjiga i nakladništva nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U organizaciji Saveza Rusina Republike Hrvatske i Vijeća ruske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije, a pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH, u Vukovaru je održan drugi po redu SAKNAM – Sajam knjiga i nakladništva nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije. Također, događaj je organiziran i u prigodi Mjeseca hrvatske knjige 2020.
– S obzirom na česta propitkivanja u javnosti što nacionalne manjine tiskaju kroz svoja izdanja financirana sredstvima državnoga proračuna, ovaj sajam i organiziramo s ciljem predstavljanja široj javnosti našeg rada kroz časopise, knjige i druga izdanja. Drugi je cilj upoznati javnost s našim izdnjima u kojima pišemo o predstavnicima nacionalnih manjina, problemima, aktivnostima naših udruga i vijeća, a sve s ciljem da svaka od nacionalnih manjina koja egzistira na ovom području sačuva svoj jezik, kulturu, običaje i identitet – istaknula je Dubravka Rašljanin, predsjednica Saveza Rusina RH.
Na sajam su pozvani predstavnici vijeća bošnjačke, mađarske, slovačke, srpske i rusinske nacionalne manjine kao i predstavnici albanske, njemačke i ukrajinske

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno