33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

20-godišnjak u Markušici bez dozvole vozio traktor za kojim je tragao Interpol

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Policijska uprava vukovarsko-srijemska priopćila je kako je na području županije u protekla 24 sata zabilježeno pet prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s materijalnom štetom te jedna prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Izdvajaju postupanje ophodnje Postaje prometne policije Vinkovci koja je 14. veljače tijekom obavljanja redovnih zadaća nadzora prometa pronašla dva potražna motorna vozila.

Najprije su u 9,30 sati u Markušici policijski službenici u prometu zatekli traktor bez registracijskih oznaka za koji su provjerom broja šasije utvrdili da se vodi u evidenciji potraga Interpol-a. Vozilo je privremeno oduzeto i smješteno u štićeni prostor policije te je u tijeku kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti, dok je protiv 20-godišnjeg vozača, zbog upravljanja neregistriranim traktorom i prikolicom za koje nije ugovorena polica osiguranja te bez položenog vozačkog ispita za „F“ kategoriju vozila, podnesen prekršajni nalog kojim mu prijeti novčana kazna od 18.000 do 73.700 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „F“ kategorije u trajanju od tri mjeseca te šest negativnih bodova.

Potom su u 15 sati na poljskom putu u Jarmini pronašli napušten osobni automobil „VW Polo“ vinkovačkih registracijskih oznaka za kojim je tragala Policijska postaja Vinkovci. Naime, navedeni osobni automobil je prethodno, tijekom noći 11./12. veljače, uporabom ključa koji se nalazio u kontakt bravi, otuđen iz neograđenog dvorišta obiteljske kuće u ulici Dvanaest redarstvenika u Vinkovcima. Vozilo je vraćeno 68-godišnjoj vlasnici, a policija nastavlja traganje za počiniteljem krađe protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti odgovarajuću kaznenu prijavu.

Policijski službenici tzv. „presretača“ su jučer, 17. veljače oko 22 sata na autocesti Lipovac-Zagreb zatekli 38-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine u prekoračenju propisane brzine kretanja vozila. Na dijelu autoceste gdje je dopušteno 130 km/h, 38-godišnjak je osobnim automobilom „Audi“ bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka upravljao brzinom od 240 km/h, čime je prekoračio dopuštenu brzinu kretanja za 86 km/h.

Policijski službenici naplatili su mu novčanu kaznu u iznosu 5.000 kn i izrekli zaštitnu mjeru zabrane upravljanja inozemnom vozačkom dozvolom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno