18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

200 000 županijskih kuna za braniteljske udruge

Više od autora

- vl promo-

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Za braniteljske udruge ove je godine dodijeljeno 200 000 kuna iz županijskog proračuna, a najveći iznos potpore je 10 000 kuna.

“Sredstva od oko 5000 kuna koristimo isključivo za obilježavanje stradavanja dragovoljaca, branitelja, no svaka ovakva potpora dobro je došla kako obljetnice ne bi pale u zaborav. A poskupilo je sve i svijeće i cvijeće (vijenci) i gorivo” kaže Josip Jakobović, predsjednik UHDDR-a Vukovar.

FOTO: VSŽ

Uvjeti nisu bili prezahtjevni, rekao je župan Damir Dekanić pri susretu s predstavnicima braniteljskih udruga u Vukovaru, žaleći što njih osam ipak nije uspjelo zadovoljiti traženo.

“Uvjet je bio da udruge budu s prostora Vukovarsko-srijemske županije, da sukladno Zakonu o udrugama ispunjavaju sve uvjete te, ako su i prošle godine participirali u sredstvima, da ih opravdaju prikazom troškova, održavanjem redovitih skupština i to je onaj minimalni dio pri kojem smo im bili na raspolaganju za svaku pomoć. Nadam se u sljedećoj godini da ćemo biti sprmniji za natječaje i ispuniti što se traži zakonski za dobivanje proračunskih sredstava”, osvrnio se Dekanić.

FOTO: VSŽ

Pri tome, trudili su se pokriti cijelu županiju s naglaskom na udruge koje uistinu rade, provode projekte i redovite aktivnosti, dodala je članica Savjeta za branitelje Svjetlana Dželalija Kovačić. 

FOTO: VSŽ

“Sredstva koristimo za Memorijal našeg pokojnog suborca Joze Jurića koji je stradao u Oluji 1995. godine, a kojemu ćemo za par dana u Gračacu obilježiti 27. obljetnicu pogibije”, rekao je pri potpisivanju Marjan Zovkić, predsjednik Udruge veterana Specijalne policije Delta Županja.

“Naša županija podrškom nas prati svake godine, a ova sredstva predviđena potpisivanjem ugovora, predviđena su za obilježavanje dana brigade”, zaključio je Ivan Kovačić, predsjednik Udruge Hrvatskih branitelja Domovinskog rata Vukovar 91.

FOTO: VSŽ

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno