20 C
Vinkovci
Srijeda, 31. svibnja 2023.

2022. godina izrazito uspješna za Vinkovački plivački klub

Više od autora

- vl promo-

Iza Vinkovačkog plivačkog kluba još je jedna vrlo uspješno odrađena kalendarska godina. U bazenima diljem Hrvatske tako su ostvareni odlični natjecateljski rezultati, ali sam klub također je provodio brojne projekte, kako za mlade, tako i za starije.

Što se tiče natjecateljske sezone i ovih provedenih projekata, izrazito smo zadovoljni ovom godinom. Naših pet plivača uspjelo se plasirati na prvenstvo Hrvatske. Tu možemo izdvojiti Juricu Draguna koji je u tri discipline uspio biti peti u našoj državi, a također se uspio plasirati i u finale seniorske konkurencije. Već zasad imamo jednog kvalificiranog plivača za kadetsko prvenstvo Hrvatske koje se održava sredinom veljače u Šibeniku. Krajem siječnja je također kadetsko natjecanje, a vidjet ćemo hoćemo li uspjeti još kojeg našeg plivača plasirati na prvenstvo”, rekao je Zvonimir Pinter, trener u Vinkovačkom plivačkom klubu.

FOTO: Vinkovački plivački klub

Nakon prijašnjih godina koje su bile otežane iz epidemijskih razloga, tijekom 2022. klub se u potpunosti vratio svim aktivnostima. Tako je uspješno prošao natječaj u Ministarstvu turizma i sporta te je omogućena besplatna obuka svih plivača. Ukupno je sudjelovalo 105 polaznika, od kojih je 5 osoba s posebnim potrebama. Nadalje, u suradnji s vinkovačkim Crvenim Križom organizirana je „Sigurnost na vodi”, a u sklopu toga je sudjelovalo oko 200 djece vrtićke dobi. Također, klub uspješno ponedjeljkom, srijedom i petkom organizira i rad s umirovljenicima, odnosno provodi se hidrogimnastika.

U nadolazećoj godini prvenstveni nam je cilj ponoviti 2022. godinu gdje bi htjeli još dodatno povećati broj korisnika u svim područjima. Ovim putem mogu pozvati sve zainteresirane koji vole vodu i trenirati da nam se slobodno pridruže, nebitno jesu li oni mlađe ili starije životne dobi. Svaki dan samo na bazenu, bazen je otvoren za sve njih i uvijek su dobrodošli”, zaključio je trener Pinter.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno