Na širem području između Šarengrada i Mohova uz obalu rijeke Dunav na području zvanom „Renovo“, u posljednjih mjesec dana 2020. godine, otuđene su dvije lovačke kamere postavljene u svrhu istraživanja etologije bizamskog štakora, izvijestila je danas Policijska uprava vukovarsko-srijemska. Oštećen je institut za primijenjenu ekologiju iz Zagreba za više tisuća kuna. Nestanak kamera je 12. lipnja 2020. godine prijavio uposlenik Instituta, 35. godišnjak iz Hrvatske Kostajnice. Policija traga za počiniteljem/ima i podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa.

U Vrbanji, Trg dr  Franje Tuđmana, 12. lipnja oko 10,25 sati, na parkiralištu je oštećen skupocjeni osobni automobil BMW njemačkih registarskih oznaka vlasništvo 48-godišnjaka iz Đurića. Oštetio ga je 61-godišnjak iz Gunje nepažljivo otvarajući vrata osobnog automobila županjskih registarskih oznaka, kojeg je vozač parkirao odmah uz BMW, u kojem je 61-godišnjak bio suvozač. Vratima automobila u kojem je 61-godišnjak bio je oštetio boju i lim na automobilu njemačkih registarskih oznaka čime je nastala šteta od više tisuća kuna. Policija je napravila očevid i kazneno prijavila 61-godišnjaka iz Gunje za oštećenje tuđe stvari.

Tijekom protekla 24 sata evidentirali dvije prometne nesreće, obje s materijalnom štetom kao posljedicom (Vinkovci i Vukovar).

Od težih kršenja prometnih propisa izdvajaju sljedeće:

U Vukovaru, Strojarska ulica, 12. lipnja oko 20,25 sati, 62-godišnjak iz Vukovara je upravljao biciklom u prometu na cesti pod utjecajem alkohola u količini od 1,59 g/kg u organizmu te je pritom jednom rukom koristio mobilni telefonom, dovodeći tako vlastitu i tuđu sigurnost u pitanje. Policija ga je isključila iz prometa i podnijela odgovarajuću prijavu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

U Mirkovcima, Vukovarska ulica, 13. lipnja oko 02,25 sati u prometu na cesti je zatečen 26-godišnjak iz Lovasa kojemu je pri nadzoru utvrđeno da upravlja motornim vozilom vukovarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u nedozvoljenoj količini (2,21 g/kg alkohola u organizmu).

Isto tako u Otoku, u ulici Bana Jelačića, 13. lipnja oko 03,00 sati u prometu na cesti je zatečen 18-godišnjak iz Gradišta kojemu je pri nadzoru utvrđeno da upravlja motornim vozilom županjskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u nedozvoljenoj količini (1,77 g/kg alkohola u organizmu).

Prema dva vozača koji su upravljali motornim vozilima koje smo istaknuli, zbog okolnosti u kojima su zatečeni primijenjene su mjere isključenja iz cestovnog prometa te smještanje u posebne prostorije do otrežnjenja.