- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Na sam Božić, u u srijedu 25.prosinca u Klubu Kotač s početkom u 21:00 sat bit će održana punk veselica na kojem nastupaju Fakofbolan, Atheist Rap, ovRHa, Pizda materina i Žulj. Cijene ulaznica u pretprodaji iznose 40,00 kn a na sam dan koncerta 50.
Već tradicionalni božićni punk-rock koncert održati će se u srijedu 25. prosinca u klubu Kotač u DC Rojc. Nastupaju: legendarni Fakofbolan iz Pule, Atheist Rap iz Novog Sada, ovRHa iz Pule, Pizda Materna iz Slovenije te mlada punk nada iz Rijeke grupa Žulj.
Fakofbolan je pulski punk-rock sastav osnovan sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća, i kao takav je jedan od najdugotrajnijih, najkvalitetnijih i najpopularnijih punk-rock bendova na ovim prostorima. Počeci benda vezani su uz kolektiv Monte Paradiso, u sklopu kojeg su započeli sa organiziranjem istoimenog, danas većeg legendarnog hardcore punk festivala Monte Paradiso. Još uvijek aktualni, 4. FOB album “…ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome…” izašao je 2013. godine, za zagrebački PDV records. FOB i dalje neumorno sviraju, a u pripremi je i novi album.
Atheist Rap su osnovani davne 1989. godine u Novom Sadu, prije punih 30 godina! Punu afirmaciju doživjeli su već prvijencem “Maori i Crni Gonzales” (1993). Kroz fanzine i poluprivatne kanale album nalazi put i do slušatelja na prostorima koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu, a pjesma “Wartburg limuzina” dovozi ih na sam vrh svih top lista na kojima je bila emitirana. Njihov aktualni album je “Uberlauf”, izašao 2015. godine za zagrebački PDV records. Ukupna diskografija im broji šest studijskih albuma, best of album, DVD live izdanje i album izdan uz monografiju objavljenu povodom 20 godina postojanja benda. Čitavo vrijeme ne posustaju ni u koncertnim aktivnostima – samo tijekom prošle godine odsvirali su više od 50 koncerata!