Foto: Dion Beebe
Svojom belgijskom premijerom, koja se zbila na današnji dan 28. svibnja 2014. godine u kina je krenuo naslov “Na rubu budućnosti” (Edge of Tomorrow), impresivna znanstveno-fantastična akcija s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi!
Film “Na rubu budućnosti” snimljen je prema hvaljenom romanu japanskog pisca Hiroshija Sakurazake “Sve što moraš učiniti je ubiti”.
Dosad neporažena izvanzemaljska rasa pokrene neumoljiv napad na Zemlju. Bojnik William Cage (Tom Cruise), inače časnik koji nikada ranije nije sudjelovao u borbi, bez imalo ceremonije, nadređeni ga ubace u samoubilačku misiju. Poginuvši za samo nekoliko minuta, Cage se neobjašnjivo nađe u vremenskoj petlji u kojoj stalno proživljava isti krvavi sukob, boreći se i umirući opet… I iznova. Ali sa svakom bitkom Cage stječe sposobnost da se sve vještije suočava s protivnicima, zajedno s ratnicom specijalnih postrojbi, Ritom Vrataski (Emily Blunt). A kad Cage i Rita počnu napadati izvanzemaljce, svaki ponovni susret dovodi ih korak bliže tomu da poraze neprijatelja…
U ostalim se ulogama u filmu pojavljuju Bill Paxton, Brendan Gleeson, Noah Taylor, Jonas Armstrong i mnogi drugi. Scenarij potpisuju Christopher McQaurrie i Jez Butterworh.