13 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

28 milijuna kuna za razvoj lokalne samouprave

Više od autora

- vl promo-Započelo je sklapanje 206 ugovora o financiranju s korisnicima drugog natječaja za tip operacije “Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave” iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020.

Ugovore je s korisnicima sklopila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a za koje je izdvojeno 28 milijuna kuna za razvojne planove 206 općina i gradova. Korisnicima, gradovima i općinama, sufinancira se 100% ukupno prihvatljivih troškova, od 5.000 do 70.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Prihvatljiva su sva ona ulaganja koja se odnose na izradu ili izmjenu i dopunu Prostornog plana uređenja općine ili grada, zatim Strateškog razvojnog programa općine ili grada te Strateških planova razvoja pojedinih gospodarskih sektora. Sektori koje obuhvaćaju spomenuta ulaganja su poljoprivreda, ribarstvo, šumarstvo, industrija, turizam, trgovina, promet, obrtništvo, građevinarstvo, informatika i energija.

Naime, u drugom natječaju za ovaj tip operacije podneseno je sveukupno 230 zahtjeva za potporu, a od čega je odobreno njih 206. Od 206 odobrenih zahtjeva njih 54 se odnose na prostorne planove, 58 na strateške razvojne programe i 94 na strateške planove razvoja pojedinih gospodarskih sektora.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno