23 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

2CELLOS na novom albumu slavnog Hansa Zimmera!

Više od autora

- vl promo-


Hans Zimmer (2Cellos na The Classics) [cover]Hans Zimmer, vodeći skladatelj filmske glazbe danas, tvorac glazbe za neke od najvećih holivudskih blockbustera, još je jedna od slavnih osoba koja nije odoljela talentu i virtuoznosti Luke Šulića i Stjepana Hausera! Naime, na novi je album “The Classics”, uvrstio i skladbu ‘Mombasa’ i to onu u izvedbi 2CELLOS! Tu je pjesmu slavni skladatelj napisao za film ‘Inception’ iz 2010. godine.

‘Hans Zimmer nas je nazvao i pitao može li na album uvrstiti i našu izvedbu ‘Mombase’ koju smo objavili na albumu ‘IN2ITION’. Jako cijenimo njegov rad pa nam je bilo posebno drago kad je i on rekao da mu se sviđaju naše izvedbe. Zaključili smo da bi bilo lijepo da jednom ostvarimo neku suradnju’, rekao je Stjepan Hauser koji je s Lukom Šulićem i Londonskim simfonijskim orkestrom na albumu ‘Score’ odsvirao i ‘Now We Are Free’, Zimmerovu pjesmu iz filma ‘Gladiator’.

‘Mombasa’ se na ‘The Classics’ albumu našla u probranom društvu poznatih filmskih tema iz holivudskih blockbustera (The Dark Knight Rises; Interstellar; Pirates of the Caribbean; Gladiator; Man of Steel; The Lion King; Inception…) koje je skladao Hans Zimmer. Čast da budu na prvom ovakvom izdanju koje objedinjuje autorove skladbe u izvedbi modernih i popularnih glazbenika, imali su među ostalim i: pijanist Lang Lang, violinisti Maxim Vengerov dok se vokalom na albumu pojavljuje Leona Lewis.

2CELLOS su već krenuli na svjetsku turneju na kojoj promoviraju ‘Score’, aktualni i hvaljeni album s filmskom glazbom koji je protekloga tjedna bio #1 na Billboardovoj ljestvici klasičnih albuma!

Hans Zimmer (2Cellos na The Classics) [St]

Popis pjesama Hans Zimmer  ‘The Classics’ (Sony Classical/Menart)

Main Theme (From ‘The Dark Knight Rises’) feat. Lindsey Stirling

Main Theme (From ‘Pirates of the Caribbean’) feat. The Piano Guys

Gladiator Rhapsody (From ‘Gladiator’) feat. Lang Lang

Main Theme (From ‘Crimson Tide’) feat. Till Broenner

Time (From ‘Inception’) feat. Tina Guo

This Land (From ‘The Lion King’) feat. Amy Dickson

Now We Are Free (From ‘Gladiator’) feat. Leona Lewis

Flight (From ‘Man of Steel’) feat. Lang Lang and Maxim Vengerov

Light (From ‘The Thin Red Line’) Maxim Vengerov

The Battle Scene (From ‘Gladiator’) feat. Khatia Buniatishvili

Mombasa (From ‘The Inception’) feat. 2CELLOS

The Docking Scene (From ‘Interstellar’) feat. Roger Sayer

2CELLOS: MOMBASA [2014]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno