2CELLOS, najdinamičniji instrumentalni duo, danas je objavio novi album “Let There Be Cello” (Sony Music Masterworks/Menart).

Ugodno iznenađenje na ovom albumu su i njihove dvije autorske pjesme “Concept2” i “Cadenza” koje do sada nismo imali priliku čuti.

Luka Šulić i Stjepan Hauser nakon uspješnog albuma “Score”, i dalje istražuju glazbu, daju joj svoj prepoznatljivi sviralački pečat te ruše granice u glazbi i među žanrovima. Produkciju albuma uz  2CELLOS potpisuje Filip Vidović, a album uključuje 14 pjesama.

2Cellos, 2018. Spot Pirates of the Caribbean / Photo: Menart press

Na albumu su izvedbe nekih od najvećih hitova, primjerice: “Perfect”, Eda Sheerana, “Despacito”, Luisa Fonsija (na youTubeu ima više od 33 milijuna pregleda), “Imagine”, Johna Lennona, “Hallelujah”, Leonarda Cohena. Tu je i “Eye of the Tiger” – obrada kultne teme iz filma “Rocky III”! Pjesmu u originalu izvodi Survivor, a Luka Šulić i Stjepan Hauser su se pobrinuli da obrada na violončelima zvuči moćno, uvjerljivo i energično!

“Seven Nation Army”, The White Stripesa, također je zaživjela u novom ruhu. Tu su pjesmu imali čast odsvirati na otvorenju finala UEFA Lige prvaka u Ukrajini baš kao i „Champions Anthem“, odnosno himnu Lige prvaka. Himnom ujedno i zatvaraju ovaj album.

Luka i Stjepan su proteklih dana bili u Japanu, danas nastupaju u Skoplju, a pred njima su koncerti i promocije u SAD-u, Australiji, Njemačkoj…