Treći dan 3. Filmskog festivala glumca donio nam je film za mlade “Moj dida je pao s Marsa”, koji je prije početka projekcije najavio njegov redatelj Dražen Žarković te mlada glumica Lana Hranjec koja u filmu igra naslovnu ulogu, djevojčicu Unu.
Iz razgovora koji je s mladom glumicom i redateljem koji je vodio Goran Čelig saznali smo da je film ostvaren u koprodukciji sa šest europskih zemalja. “Moj dida je pao s Marsa” ujedno je pustolovni i obiteljski film, za koji je scenarij napisan prema motivima pripovijetke Irene Krčelić. Uporabljena je najsuvremenija filmska tehnologija, tako da film ima izvrsne vizualne i specijalne efekte, najbolje dosad u hrvatskoj kinematografiji, te animiranu sekvencu. Stoga izgleda doista lijepo i fascinantno, posebice djeci, osnovnoškolcima kojima je namijenjen.

Radnja se svodi na uzbudljivu i dinamičnu pustolovinu djevojčice Une i simpatičnoga robota Dodu. Oni moraju pronaći njezina djeda, a postoji i problem vršnjačkoga nasilja.

Nakon dulje uvodne sekvence o padu svemirske letjelice radnja se svodi na uzbudljivu i dinamičnu pustolovinu djevojčice Une, koju vrlo dobro utjelovljuje Lana Hranjec, i simpatičnoga robota Dodu, kojemu je glas posudio glumac Ozren Grabarić. Oni moraju pronaći njezina djeda (Ofterbo), a postoji i problem vršnjačkoga nasilja. Upravo u njihovim razgovorima otkrivaju se važne pouke i poruke o prijateljstvu, zajedništvu i žrtvi iz ljubavi, a ostvarenje svega toga tek se treba dogoditi…