Kontaktirajte nas

Aktualno

30 milijuna kuna za dječje vrtiće u pet slavonskih županija

Objavljeno

-

Na sjednici Savjeta za Slavoniju Baranju i Srijem, održanoj jučer u Vinkovcima, između ostaloga, riječi je bilo i o demografiji kao gorućem hrvatskom problemu. Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić tijekom sjednice predstavila je mjere demografske revitalizacije i socijalne politike te istaknula kako je među ugovorima koji se potpisuju u Vinkovcima i 47 ugovora za poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtićima.

“Danas uručujemo ugovore za 47 dječjih vrtića. To su sredstva iz državnog proračuna u iznosu od 30 milijuna kuna za područje koje pokriva ovaj Savjet dok je iznos kompletne financijske omotnice 117,5 milijuna kuna. Ovdje moram napomenuti kako je za dječje vrtiće na području pet slavonskih županija osigurano i 60 milijuna kuna iz fondova EU po natječaju koji je provodilo Ministarstvo poljoprivrede, a omotnica je bila 270 milijuna. Ovim putem podsjećam na aktualni natječaj za istu namjenu, izgradnju dječjih vrtića, vrijedan 500 milijuna, pa pozivamo sve one koji se nisu stigli do sada javiti ili nisu imali spremljene dokumentacije, da iskoriste ovu zaista odličnu priliku. Inače, Vlada je u ovih godinu dana i devet mjeseci za vrtiće namijenila 900 milijuna kuna i to nije namijenjeno samo djeci kroz smještajne kapacitete nego i odraslima, a i novim radnim mjestima. Kada govorimo o kadrovima upravo je zatvoren natječaj vrijedan 300 milijuna kuna iz EU fonda, a namijenjen je zapošljavanju dodatnog osoblja u vrtićima s ciljem da se osigura rad u dvije smjene, uvedu novi programi i uvede prehrana za djecu koja će duže boraviti u vrtiću”, istaknula je, između ostaloga, ministrica Murganić.

A među vrtićima iz pet slavonskih županija s kojima je u Vinkovcima potpisan ugovor, vrtići iz Vukovarsko-srijemske županije su: DV “Maki” Andrijaševci, DV “Zlatokosa” Borovo, DV Gunja, DV “Crvenkapica” Ilok, DV Ivankovo, DV “Bajka” Lovas, DV “Vrtuljak” Nuštar, DV “Krijesnica” Stari Jankovci, DV “Vedri dani” Stari Mikanovci, DV “Mladost” Vođinci, DV “Leptirić” Vukovar, DV “Maslačak” Županja.

Aktualno

U Hrvatskoj zabilježeno 29 novih slučajeva zaraze

Objavljeno

-

Napisao/la

    26 pregleda

U protekla 24 sata zabilježeno je 29 novih slučajeva, pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 953. Među njima je 156 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata. U protekla 24 sata oporavilo se 175 osoba, a testirano je njih 3.243, javlja Nacionalni stožer.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 363.787 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 29 u protekla 24 sata.

354.568​ osoba se oporavilo, od toga 175 u protekla 24 sata.

U protekla 24 sata preminule su tri osobe, do danas 8.266 osoba.  Do danas je ukupno testirano 2.308.960 osoba, od toga 3.243 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 4.326 osoba.

Zaključno s 1. kolovoza utrošeno je 3.080.719 doza cjepiva, a cijepljeno je je 40,6% ukupnog stanovništva, odnosno 48,8% odraslog stanovništva. Na dan 30. srpnja utrošeno je 2.366 doza cjepiva, a od toga je 697  osoba cijepljeno prvom dozom. Zaključno s 1. kolovoza 1.647.156 osoba cijepljeno je barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 1.485.510 osoba (1.433.563 osoba cijepljeno s dvije doze te 51.947 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 44,08% odraslog stanovništva.

Nastavi čitati

Aktualno

U tijeku izrada nove Facebook stranice Vukovarsko-srijemske županije

Objavljeno

-

Napisao/la

    90 pregleda

Iz Vukovarsko-srijemske županije javljaju kako Facebook stranica županije više nije aktivna. Trenutna situacija nije trajna, budući da uskoro stiže nova poboljšana stranica.

Nova stranica je u izradi te ćemo vas naknadno obavijestiti”, poručuju iz Županije i dodaju kako će i dalje redovno izvještavati o svim aktualnostima u našoj županiji. Sva događanja i sve važne informacije možete i dalje pratiti na njihovoj službenoj web stranici www.vusz.hr.

Nastavi čitati

Aktualno

Na Prvenstvu Hrvatske Orionovci s 11 predstavnika, Nikola Ćaleta osvojio dva peta mjesta

Objavljeno

-

Napisao/la

    110 pregleda

Čak 415 plivača i plivačica iz 35 hrvatskih klubova nastupilo je ovoga vikenda na plivačkom Prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu. Sudjelovali su svi oni koji su isplivali zadane norme za nastup na državnoj smotri, a vinkovački Orion imao je ukupno 11 predstavnika.

U Zagrebu su bili Marko Jurić, Nikola Ćaleta, Alojzije Ćaleta, Matej Pfaf, Marin Svilar, Tonka Kovačević, Laura Matić, Iva Čorak, Adela Matošević, Klara Grgić i Martina Rajković. Kako je rekla trenerica Maša Pešec, imali su ukupno 22 pojedinačna starta, a sudjelovali su i u sedam štafetnih utrka.

Najbolji pojedinačni rezultat ostvario je junior Nikola Ćaleta koji je osvojio dva 5. mjesta (50 i 100 metara leptir). Zapažene nastupe imala je i muška seniorska štafeta Jurić-A. Ćaleta-N. Ćaleta-Pfaf koja je na 4×200 metara slobodno bila peta, a na 4×100 metara slobodno šesta. Šesto mjesto osvojila je i Orionova ženska juniorska štafeta Čorak-Matošević-Grgić-Rajković u utrci na 4×200 metara slobodno.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 10 minuta

U Hrvatskoj zabilježeno 29 novih slučajeva zaraze

U protekla 24 sata zabilježeno je 29 novih slučajeva, pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 953. Među...

Aktualnoprije 49 minuta

U tijeku izrada nove Facebook stranice Vukovarsko-srijemske županije

Iz Vukovarsko-srijemske županije javljaju kako Facebook stranica županije više nije aktivna. Trenutna situacija nije trajna, budući da uskoro stiže nova...

Aktualnoprije 1 sat

Na Prvenstvu Hrvatske Orionovci s 11 predstavnika, Nikola Ćaleta osvojio dva peta mjesta

Čak 415 plivača i plivačica iz 35 hrvatskih klubova nastupilo je ovoga vikenda na plivačkom Prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu....

Aktualnoprije 2 sata

Tijekom vikenda 10 prometnih nesreća, kamere zabilježile 136 prekršaja prekomjerne brzine

Policijska uprava vukovarsko-srijemska javlja kako se tijekom vikenda, od 30. srpnja do 1. kolovoza, dogodilo ukupno 10 prometnih nesreća. U...

Aktualnoprije 3 sata

U županiji bez pozitivnih osoba

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata PCR testiranjem na COVID-19 nisu utvrđene nove...

Aktualnoprije 4 sata

Vuteks Sloga i Graničar iz Županje u finalu županijskog KUP-a

U polufinalu Kupa Vukovarsko – srijemske županija momčad Vuteks Sloge pobijedila je, poslije jedanaesteraca, momčad Bedema iz Ivankova rezultatom 5:4....

Aktualnoprije 5 sati

Nevrijeme nije bilo dovoljno, novo podrhtavanje u Petrinji

Kao da nije dovoljno što je jučer snažno nevrijeme zahvatilo područje Banovine, noćas se dogodilo i malo jače podrhtavanje tla....

Aktualnoprije 18 sati

Sve o novim osobnim iskaznicama

FOTO: net.hr Od sutra se zaprimaju zahtjevi za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica druge generacije koje će sadržavati i biometrijske identifikatore...

Najčitanije