11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

30 milijuna kuna za dječje vrtiće u pet slavonskih županija

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Na sjednici Savjeta za Slavoniju Baranju i Srijem, održanoj jučer u Vinkovcima, između ostaloga, riječi je bilo i o demografiji kao gorućem hrvatskom problemu. Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić tijekom sjednice predstavila je mjere demografske revitalizacije i socijalne politike te istaknula kako je među ugovorima koji se potpisuju u Vinkovcima i 47 ugovora za poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtićima.

“Danas uručujemo ugovore za 47 dječjih vrtića. To su sredstva iz državnog proračuna u iznosu od 30 milijuna kuna za područje koje pokriva ovaj Savjet dok je iznos kompletne financijske omotnice 117,5 milijuna kuna. Ovdje moram napomenuti kako je za dječje vrtiće na području pet slavonskih županija osigurano i 60 milijuna kuna iz fondova EU po natječaju koji je provodilo Ministarstvo poljoprivrede, a omotnica je bila 270 milijuna. Ovim putem podsjećam na aktualni natječaj za istu namjenu, izgradnju dječjih vrtića, vrijedan 500 milijuna, pa pozivamo sve one koji se nisu stigli do sada javiti ili nisu imali spremljene dokumentacije, da iskoriste ovu zaista odličnu priliku. Inače, Vlada je u ovih godinu dana i devet mjeseci za vrtiće namijenila 900 milijuna kuna i to nije namijenjeno samo djeci kroz smještajne kapacitete nego i odraslima, a i novim radnim mjestima. Kada govorimo o kadrovima upravo je zatvoren natječaj vrijedan 300 milijuna kuna iz EU fonda, a namijenjen je zapošljavanju dodatnog osoblja u vrtićima s ciljem da se osigura rad u dvije smjene, uvedu novi programi i uvede prehrana za djecu koja će duže boraviti u vrtiću”, istaknula je, između ostaloga, ministrica Murganić.

A među vrtićima iz pet slavonskih županija s kojima je u Vinkovcima potpisan ugovor, vrtići iz Vukovarsko-srijemske županije su: DV “Maki” Andrijaševci, DV “Zlatokosa” Borovo, DV Gunja, DV “Crvenkapica” Ilok, DV Ivankovo, DV “Bajka” Lovas, DV “Vrtuljak” Nuštar, DV “Krijesnica” Stari Jankovci, DV “Vedri dani” Stari Mikanovci, DV “Mladost” Vođinci, DV “Leptirić” Vukovar, DV “Maslačak” Županja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno