Novi film o Batmanu će svoju premijeru imati 25. lipnja 2021. Međutim, tu nije kraj iznenađenjima, jer, došlo je vrijeme i da se Ben Affleck oprosti od uloge Mračnog viteza, koju je, mogli bismo reći, relativno uspješno nosio u naslovima “Batman v Superman: Zora pravednika”, “Odredu otpisanih” i “Liga pravde”. Razlog za ovakvu odluku čelnika studija, kako kažu, nipošto nije u tome što su nezadovoljni Affleckom, već, jednostavno, zato što će “novi” Bruce Wayne biti fizički mlađi, jer će se u novom filmu pripovijedati o njegovim mlađim danima…

Warner Bros. je još ranije saopćio i da će redatelj i scenarista novog filma biti Matt Reeves, koji iza sebe ima i veoma uspješne hitove poput “Planet majmuna: Rat” ili “Planet majmuna: Revolucija”, pa mnogi fanovi s pravom očekuju jedan od boljih filmova franšize.

Reeves je “uskočio” u priču u drugom mjesecu 2017. godine, nakon što se iz projekta povukao Ben Affleck, koji je trebao i režirati novi film, dok mu je partner u koscenarističkom poslu treba biti Geoff Johns.

Još uvijek nije poznato tko će biti novi mladi Bruce Wayne a natječaj je otvoren!