Kako javljaju iz PU vukovarsko-srijemske, lovočuvar i policijski službenici zatekli su 39-godišnjaka u noći 13./14. listopada u šumi kod Otoka u nezakonitom lovu. U šumi je pronađena skrivena puška zakopana u tlu u plastičnoj cijevi,  streljivo, dodatna oprema za lov kao i pribor za čišćenje oružja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 39-godišnjak iz Otoka u noći 8./9. listopada u šumskom predjelu „Slavir“ kod Otoka odstrijelio jelena. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog lova i ribolova, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabave oružja i eksplozivnih tvari te kaznenog djela prijetnje, 39-godišnjak je uhićen i predan u pritvorsku jedinicu policije.

U jutarnjim satima, 14. listopada, osoba koja je željela ostati anonimna dragovoljno je u prostorijama policije u Vinkovcima predala ručnu bombu iz Drugog svjetskog rata. Također u Vinkovcima, 13. listopada, prilikom izvođenja građevinskih radova na dimnjaku u obiteljskoj kući,  osoba koja je željela ostati anonimna, pronašla je zolju. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu u oba slučaja preuzeo je minsko-eksplozivne tvari i pohranio u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

Iz Policijske uprave podsjećaju građane kako je preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku, stoga se pozivaju svi građani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakve sankcije. Skreću pozornost građanima da oružja koja namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192, nakon čega će na njihovu kućnu adresu doći stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći, u vozilu bez policijskih obilježja, preuzeti oružje i izdati potvrdu o preuzimanju.