Foto: Niko Jukić
Za sve ljubitelja bluesa, 4 Hombres & Flowery donose novu glazbenu poslasticu. Nakon više od 25 godina stvaranja glazbe u različitim rock sastavima, ljubav ovih glazbenika prema “plavim notama” prevladala je i iznjedrila pjesmu koja im je otvorila vrata za nove avanture u autorskom izričaju kojim dominira široki spektar bluesa i blues rocka – od klasičnog 12-taktnog do modernijeg blues ritma. Pjesma je premijerno predstavljena na trećem izdanju Thrill Blues festivala, omiljenog dalmatinskog blues festivala koji se održava u Trilju, a pronaći ju možete na svim digitalnim platformama.
4 Hombres & Flowery uzore su pronašli u velikanima bluesa od B.B. Kinga, Muddyja Watersa, preko Garyja Moorea, sve do Joea Bonamasse i Kennyja Waynea Shepherda, a pjesma “Kad te sanjam” tek je uvod u cijeli niz novih autorskih pjesama koje bend uskoro planira snimiti u studiju.
“Kad te sanjam” je pjesma originalno napisana za bend Helios, sastav koji je ujedno preteča 4 Hombres & Flowery, a danas je dobila novo ruho u blues aranžmanu. Snimljena je krajem 2019. u studiju MACI u Jajcu uz producenta Matta Hellyera. Svi instrumenti, kao i vokal, snimljeni su uživo, da se uhvati sama esencija benda onako kako i zvuči uživo. Prvi put je izvedena upravo na trećem izdanju Thrill blues festivala koji nam je dao vjetar u leđa da se pozabavimo autorskim repertoarom. Sama pjesma nam puno znači jer je napisana dosta davno, a upravo nam je ona otvorila vrata za nove avanture”, otkriva Darko Knežević, gitarist i vokal grupe 4 Hombres & Flowery. “Prateći video spot je sniman u livanjskom Konjičkom klubu koji je iznikao iz truda i entuzijazma dva Livnjaka i glazbenika, Perice Džeke i Nike Jukića, koji je ujedno zaslužan za video spot. Spot je snimljen u jednom danu jer glazba i priroda kakvu ćete vidjeti u spotu jednostavno idu ruku pod ruku.”
Glazbu za pjesmu “Kad te sanjam” skladao je Darko Knežević, tekst je napisao basist Mersad Pivčić, dok je za aranžman pjesme zaslužna cijela postava ovog prvog livanjskog blues benda koju uz Kneževića i Pivčića čine Iva Ivković Ivanišević – vokal, Amel Brkić – gitara i Budo Hajder – bubanj.