16 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

40 godina “Lišća…” Električni orgazam će proslaviti koncertom u Tvornici

Više od autora

- vl promo-

Jedan od najpoznatiih rock albuma ovih prostora, remasterirano “Lišće prekriva Lisabon” grupe Električni orgazam, već je nekoliko tjedana najprodavanije izdanje u Hrvatskoj. Odlična prodajna prođa albuma idealna je najava za koncertnu promociju koju će bend odsvirati u zagrebačkoj Tvornici kulture 26. studenog.

Album “Lišće prekriva Lisabon” originalno je objavljen 15. lipnja 1982. za Jugoton. Ove godine slavi svoj 40. rođendan za koji je dobio i remasterirano izdanje. Ova, drugi studijski album beogradske grupe sadrži ukupno 17 pjesama, odsvirala ga je jedna od najmoćnijih postava benda, a snimio Aco Razbornik u legendarnom ljubljanskom studiju Tivoli, u produkciji Tonija Jurija. Neprimijećen moderni klasik i ploča koja je izdržala protok vremena samo su neki od epiteta kojima je album opisao dugogodišnji glavni urednik Jugotona i Croatia Recordsa Siniša Škarica povodom objave reizdanja. Goran Martinac zaslužan je za remaster albuma, dok je likovno oblikovanje reizdanja napravio Darko Kujundžić. Uz 180-gramski crni vinil stižu i knjižica s tekstovima i fotografijama te bonus pjesma “Dokolica” u svojoj dub verziji.


Električni orgazam: Lišće prekriva Lisabon, 1982/2022 | artwork: Nitola & Papp/Darko Kinundžić

Ovog studenog, osim pjesmama sa slavljeničkog albuma Orgazam će publiku počastiti i svim rokenrol hitovima nastalim u čak 42 godine karijere. “Bejbe, ti nisi tu”, “Igra rokenrol, cela Jugolavija”, “Da si tako jaka” ili “Seks, droga, nasilje i strah” samo su neke od pjesama koje su obilježile njihovu iznimno bogatu diskografiju, kao i živote brojnih slušatelja diljem regije. Električni orgazam još uvijek tako jak izdržava test vremena i ponovno dolazi u Tvornicu kulture.

Ulaznice se nalaze u pretprodaji po cijeni od 100 kuna, dok će na dan koncerta koštati 120 kuna. Kupiti se mogu u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno