Danas je započeo i dječji dio programa 5. međunarodnih amaterskih susreta teatara, poznatijih kao MAST. Na kazališne daske Gradskog kazališta “Joza Ivakić” pred vinkovačke mališane stali su članovi Baletnog i Plesnog studija Doma kulture Kristalna kocka vedrine iz Siska s predstavom “Kositreni vojnik”. Organizatori, članovi kazališta “Nova scena”, potrudili su se da se i ove godine na njihovom festivalu pronađe za svakoga po nešto. Dječji program nastavlja se i idući petak:

“U sljedeći petak, 2.11., dolaze glumci s Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka s Poštarskom bajkom koja je također izvrsna. Glume studenti 3. godine studija glume. Poštarska bajka je poznata lektira tako da opet imamo organizirano. Škole nam dolaze kao i danas, ali ima nešto i karata u prodaji za građanstvo”, najavila je umjetnička ravnateljica festivala Andrijana Raguž.

Vinkovačke mališane u kazalištu je prije predstave dočekalo posebno iznenađenje – poznati vinkovački iluzionist Domagoj Ivanković. Njegov, Magic Dodo show nije običan mađioničarski performans. Osim iluzija, sadržava i edukativnu komponentu.

“Radit ćemo iluzije s maramama, poigrat ćemo se s djecom, malo ih, možemo reći, i educirati o nekim osnovnim pravilima poput pozdravljanja ili osobne higijene, naravno sve to provući kroz šalu i zabavu”, objasnio je Domagoj.