dav

Tradicionalni pohod “Idemo na vrh Lisku” održan je po peti puta zaredom. Organizator izleta HPD Cibalia Vinkovci te suorganizatori HPD Liska Ilok i Matica Slovačka Radoš svake godine organiziraju planinarenje po obroncima Fruške Gore.

“Staze se svake godine mijenjaju, kako bi gostima i domaćim planinarima bile
zanimljivije. Ovakav način organizacije je ove godine bio pun pogodak. Prijenos doživljaja naših gostiju tijekom proteklih godina dao je rezultata u nastojanju HPD Cibalia-e da privuče što veći broj planinara u ovaj neistraženi kraj. Tako da smo ove godine na stazi imali preko 300 planinara iz 22 planinarska društva iz Republike Hrvatske, Bosne i
Hercegovine i Srbije”, istaknuo je predsjednik HPD Cibalia Vinkovci Igor Nađ.

Ove godine okupljanje sudionika je bilo na parkingu Lovka. Nakon dobrodošlice
domaćina s pićem, hranom i voćem krenulo se hodati u dvije grupe kako bi zadovoljili
sve planinarske apetite.

Prva grupa planinara krenula na stazu dugu 16.6 km od Lovke preko Principovca, vrha Liska 297 m (najviši vrh Vukovarsko srijemske županije) do doma Matice Slovačke u Radoš.

Druga grupa je išla na stazu dugu 12 km od Principovca na vrh Liska 297 m pa
do doma Matice Slovačke u Radoš.

U prostorijama Matice Slovačke Radoš sve sudionike je dočekao fiš i grah.  Svi koji su htjeli mogli su se provozati turističkim vlakićem do Iloka i obići znamenitosti i ljepote Iloka te poslušati enologinju Iločkih podruma koja je provela sudionike kroz stari Iločki vinski podrum te ima rekla sve o najnagrađivanijim vinima Hrvatske. Uz tamburaše su dočekali još jedan zalazak sunca.

“Mi drugačije ne znamo nego od svitanja do zalaska sunca. Zahvaljujemo svim gostima koji su sudjelovali u našem tradicionalnom pohodu uz želju kako se vidimo opet dogodine”, dodao je organizator pohoda i predsjednik Igor Nađ.