Proteklog je vikenda 5. Vinkovački orguljaški festival – Organum Cibalae najavio bogat kulturno društveni program koji nas u Vinkovcima i okolici već tradicionalno očekuje u rujnu.

U nastavku festivala zainteresiranoj publici predstavit će se domaći vokalni ansambl Stretta uz mlade orguljaše Martina Raguža i Dragana Trajera te hramonikašicu Ivonu Akalović koji će nastupiti večeras u 19 sati u vinkovačkoj crkvi sv. Nikole biskupa.

U vukovarskoj crkvi sv. Filipa i Jakova u petak 6. rujna koncert će održati priznati i poznati orguljaš Edmund Borić Andler. Zagrebački katedralni zbor uz orguljašku pratnju Milana Hibšera nastupit će u subotu 7. rujna u crkvi sv. Nikole biskupa.

Zatvaranje festivala bit će obilježeno svečanom svetom misom u istoj crkvi u nedjelju 8. rujna na kojoj će pjevati Zagrebački katedralni mješoviti zbor pod vodstvom Matije Škvorca te zbor sv. Cecilije iz crkve sv. Euzebija i Poliona pod vodstvom Dubravke Vukovarac koja će ujedno i pratiti zborove na orguljama.

Organizatori festivala Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima, Hrvatska kulturna zajednica iz Švicarske, Hrvatska matica iseljenika-podružnica Vukovar i Ogranak Matice hrvatske u Vukovaru pozivaju sve zainteresirane da posjete koncerte u najavi kako bi podržali mlade glazbenike te kulturna i umjetnička događanja u našoj županiji što je ujedno i cilj ovog festivala.