26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

50-ak harmonikaša za nezaboravan događaj

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Glazbena škola Josipa Runjanina Vinkovci u suradnji s prijateljskim glazbenim školama iz Virovitice i Poreča, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije i Turističke zajednice grada Vinkovaca i ove godine organizira već tradicionalni šesti po redu ViViPo koji je naziv dobio po gradovima Vinkovci, Virovitica i Poreč. Koncert se ove godine naziva „Harmonikaški orkestar u mojem gradu” i bit će održan u subotu 8. lipnja u 19 sati na Trgu bana Josipa Šokčevića.

Orkestar ViViPo sačinjen je od mladih harmonikaša osnovnih i srednjih glazbenih škola iz Virovitice, Vinkovaca i Poreča, a to su: Umjetnička škola Poreč, GŠ Josipa Runjanina Vinkovci i GŠ Jan Vlašimsky Virovitica, a ovom projektu pridružilo se i Glazbeno učilište Elly Bašić iz Zagreba. Dirigenti su Beatrica Šušak (Virovitica), Dario Glavaš (Vinkovci) i Anamarija Lovrečić (Poreč).

„U projektu se radi o suradnji učenika i profesora navedenih škola kroz organizirane radionice zajedničkim učenjem i muziciranjem. Potiče učenike na druženje i rad na kolektivnom izražavanju kroz razne kompozicije. ViViPo je započeo u Poreču od 25. do 30. svibnja, naši učenici bili su sa sve tri glazbene škole gdje su se po prvi put susreli i uvježbali glazbeni program koji već dugo treniraju kroz cjelodnevne radionice, a kao kruna projekta su koncerti u Vinkovcima, Virovitici i Poreču koji je održan 29. svibnja”, pojasnila je ravnateljica Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci Dinka Peti.

Sve su to aktivnosti koje spajaju mlade glazbenike uz dijeljenje glazbenih trenutaka, a osim suradnje glazbenih škola cilj projekta je i popularizacija harmonike kao klasičnog instrumenta te uvježbavanje javnih nastupa koji će mladim glazbenicima uvelike pomoći u daljnjem razvoju i obrazovanju. Na programu će biti poznata klasična djela i popularna glazba, a detalje ravnateljica Peti nije htjela otkrivati. „Biti sudionik ovakvog događaj učenicima će pružiti jedno veliko, pozitivno i motivirajuće iskustvo koje će biti od iznimne važnosti za njihov glazbeni put. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i uživajte u vrhunskoj glazbi zajedno s nama, dođite u što većem broju, svi ste nam dobrodošli”, pozvala je ravnateljica glazbene škole.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno