Lubiteljima folklora večeras su se, u sklopu Županijske smotre folklora, predstavila kulturno-umjetnička društva iz 11 mjesta naše županije.

Svoje umijeće mnogobrojnoj publici u velikom šatoru Vinkovačkih jeseni tako su pokazali članovi KUD-ova “Graničari” iz Gunje, “Zrinski” iz Tordinaca, “Josip Kozarac” iz Štitara, “Đenka” iz Đurića, “Josip Lovretić” iz Otoka, “Šokadija” iz Lipovca, “Tamburica” iz Vinkovaca, “Slavonija” iz Soljana, “Petefi Šandor” iz Čakovaca, “Lela i Vladimir Matanović” iz Antina i “Seljačka sloga” iz Gradišta. 

Bila je ovo ujedno i posljednja Folklorna večer na kojoj su nastupala kulturno – umjetnička društva čije je nastupe pratilo Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: mr. sc. Ljubica Gligorević, Marinko Blažinkov, te Ana i Ivan Zlatunić. Oni će sutra donijeti odluku koja su to društva bila najuspješnijim na ovogodišnjoj Županijskoj smotri folklora.

Sutra je na programu posljednja Folklorna večer i revijalnog je karatera, a nastupaju gradska kulturno – umjetnička društva FS „Bubamara“ Vinkovci, KUD “Šumari” – Vinkovci, KUD “Ljeskovac” – Vinkovci, FA „Lisinski” Vinkovci, KUU „Kristal-Sladorana“ Županja i KUD „Žute dunje“ Vinkovci.