Danas nas na 54. Vinkovčkim jesenima, uz Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina i petu folklornu večer, očekuju i dva odlična koncerta. Od 18 sati na Slavonskom sokaku sviraju tamburaši Tambura banda, dok je od 22:30 pod velikim šatorom na programu koncert legende hrvatske estrade Dražena Zečića. Ljubiteljima folklora večeras će se, u sklopu Županijske smotre folklora, od 19:30 sati, predstaviti kulturno-umjetnička društva iz 11 mjesta naše županije.

Svoje će umjeće tako pokazati članovi KUD-ova “Graničari” iz Gunje, “Zrinski” iz Tordinaca, “Josip Kozarac” iz Štitara, “Đenka” iz Đurića, “Josip Lovretić” iz Otoka, “Šokadija” iz Lipovca, “Tamburica” iz Vinkovaca, “Slavonija” iz Soljana, “Petefi Šandor” iz Čakovaca, “Lela i Vladimir Matanović” iz Antina i “Seljačka sloga” iz Gradišta.

Od popratnih događanja ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni danas, od 10 do 12 i do 17 do 19 sati u prostorijama Crvenog križa možete pogledati filatelističku izložbu u organizaciji Filatelističkog društva Vinkovci. U hotelu Slavonija pak, od 17:30 sati, na programu je FORKED – Forum kulture i edukacije, u organizaciji udruge “Samo pozitivno”. Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Centar za znanstveni rad u Vinkovcima i Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci u okviru popratnoga programa 54. Vinkovačkih jeseni, večeras organiziraju predavanje dr. sc. Anice Bilić, pod nazivom “Itinerar kulturnim krajolicima Vinkovaca”. Predavanje, koje će biti održano u prostoru knjižnice, počinje u 18 sati.