17 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

6. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Belom Manastiru u tijeku je 6. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

U radu sjednice sudjeluju: ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar državne imovine Goran Marić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar turizma Gari Cappelli te ostali članovi Savjeta

Sjednici u Belom Manastiru nazoči i povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku Corina Creţu.

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru „Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“. Projekt je pokrenut kako bi se osiguralo 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz europskih fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija.

Među potpisnicima bio je i vukovarsko-srijesmki župan Božo Galić koji je potpisao ugovor s Ministarstvom poljoprivrede vezano uz projekt izgradnje Agrotehnološkog centra za skladištenje i doradu povrtlarskih i voćarskih kultura u Cerni, vrijedan 30 milijuna kuna te Drvno-tehnološkog entra u Gradištu, vrijednog 25 milijuna kuna.

Zajedno s zamjenikom vinkovačkog gradonačelnika Gabrijelom Šokičićem, Galić je potpisao i ugovor s MUP-om o sufinaciranju uređenja objekta Policijske postaje Vinkovci, vrijedan 500.000 kuna.

Do sada su sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici i Vinkovcima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno