13 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

60 milijuna kuna za oporavak i razvoj potpomognutih područja

Više od autora

- vl promo-
Vinkovački List
Vinkovački List
info@novosti.hr

Gospodarski oporavak slabije razvijenih područja u Hrvatskoj jedan je od glavnih preduvjeta za sprječavanje iseljavanja stanovništva i smanjenje negativnog demografskog trenda.
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU brine upravo o malim lokalnim zajednicama i njihovim potrebama te i ove godine nastavlja s Programom održivog razvoja lokalne zajednice za koji je u prvom kvartalu osigurano 60 milijuna kuna za oporavak i razvoj potpomognutih područja.

Kroz male projekte komunalne i socijalne infrastrukture značajna sredstva u lokalnim zajednicama ulažu se u nerazvrstane ceste, nogostupe, lokalne vodovodne i kanalizacijske mreže, javnu rasvjetu, dječje vrtiće i igrališta, školske objekte, javne objekte za okupljanje u zajednici, zdravstvene objekte i slično. U razdoblju od 2012. do 2017. godine, Ministarstvo je Programom održivog razvoja lokalne zajednice sufinanciralo više od 1160 manjih infrastrukturnih projekata u ukupnom iznosu od 334 milijuna kuna.


Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Program je odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno