20 C
Vinkovci
Petak, 29. ožujka 2024.

Vukovar: Ambulanta dentalne medicine za hrvatske branitelje

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Dom zdravlja Vukovar počeo je s provedbom projekta oralnog zdravlja braniteljske populacije, odnosno pregleda usne šupljine radi otkrivanja raznih bolesti.
“Zdravlje je jedan od naših najvažnijih društvenih ciljeva, a taj cilj ne možemo ostvariti sami, već u suradnji sa širom zajednicom, odnosno ciljanom skupinom.  U okviru projekta odabrali smo braniteljsku populaciju koja je uistinu osjetljiva  i zdravstveno ugrožena skupina naše zajednice, a zaslužuje posebnu pozornost u zaštiti, u ovom slučaju oralnog zdravlja. Cilj je projekta utvrditi stanje zdravlja zubi i usne šupljine, a preventivnim mjerama očuvati i unaprijediti oralno zdravlje. Stručnjaci potvrđuju kako se jako puno bolesti kroz usnu šupljinu može vidjeti i otkriti, a onda i prevenirati”, ističe ravnatelj Doma zdravlja Vukovar Ante Lohinski.
Za ovu svrhu osnovana je ambulanta dentalne medicine s opremom i stručnim timom, koja je namijenjena isključivo braniteljima, a skrb o pacijentima radit će se u suradnji s njihovim izabranim liječnicima te s Općom županijskom bolnicom Vukovar i bolnicom hrvatskih veterana. Projekt nije ugovoren s HZZO-m te ga Dom zdravlja Vukovar financira samostalno, a određena pomoć, uz potporu ministra branitelja Tome Medveda, očekuje se od resornog ministarstva.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno