Veleučilište Vukovar: Bespovratnih 4 milijuna kuna za projekt STEP UP

0
482
U sklopu Poziva „Razvoj, unaprjeđenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju“ iz Europskog socijalnog fonda (EFS), Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“,  bespovratna sredstva ukupne vrijednosti gotovo 100 milijuna kuna osigurana su za 28 projekata. Među njima je i projekt Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara koje je dobilo 4 milijuna kuna za unaprjeđenje kvalitete stručne prakse studenata.
Među brojnim projektima našao i  projekt pod nazivom „STEP UP“ čiji je nositelj Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara. Tom prilikom dekanu vukovarskog Veleučilišta Željku Sudariću uručen je Ugovor o dodjeli bespovratnih 3.991.785,30 kuna za unaprjeđenje kvalitete stručne prakse studenata.
Veleučilište trajno ulaže u kvalitetu studiranja pa samim tim i u kvalitetu stručne prakse, razvoj kompetencija osoblja i povećanje zapošljivosti svojih studenata te je u suradnji s Učilištem Studium – ustanovom za obrazovanje odraslih, Ekonomskom školom Vukovar i VURA – Razvojnom agencijom Vukovar društvo s ograničenom odgovornošću za promicanje razvoja osmislilo projekt “STEP UP – unaprjeđenje i razvoj stručne prakse za studente VEVU”.
Projekt predstavlja ulaganje u budućnost, znanje i kvalitetu, a cilj mu je unaprjeđenje i razvoj stručne prakse za studente Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru kako bi im se omogućilo stjecanje praktičnih znanja i vještina te povećala zapošljivost, a ciljanja skupina projekta su studenti koji sudjeluju u projektnim aktivnostima, studenti koji pohađaju stručnu praksu, nastavno i nenastavno osoblje.