26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

66- i 29-godišnjak upravljali vozilima pod djelovanjem opojnih sredstava

Više od autora

- vl promo-

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (granični prijelaz Bajakovo, Kladavac, Mirkovci, Županja). Prema dvojici vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Prvi vozač, 66-godišnjak iz Vukovara je zatečen u 18 sati u ulici Blage Zadre u Vukovaru u upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola od 2,35 g/kg, radi čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Vukovaru – Prekršajni odjel, kojim je predložena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Drugi vozač, 29-godišnjak iz Ivankova je zatečen u 23,45 sati u Borinačkoj ulici u Vinkovcima kako upravlja vozilom za vrijeme dok mu je rješenjem PU vukovarsko-srijemske u rujnu ove godine oduzeta vozačka dozvola. Prilikom nadzora utvrđeno je da kod sebe nema osobnu iskaznicu, odnosno nije ju pokazao na zahtjev policijskog službenika.Zbog sumnje da upravlja vozilom pod utjecajem opojnih droga, ponuđeno mu je preliminarno ispitivanje prisutnosti droga i lijekova u organizmu što je prihvatio. Nakon što je preliminarno testiranje pokazalo pozitivan rezultat na drogu „ampfetamin“, 29-godišnjak je odbio stručni liječnički pregled i izuzimanje uzoraka krvi i urina radi analize na opojna sredstva.

Protiv vozača policija u žurnom prekršajnom postupku podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Vinkovcima – Prekršajni odjel, da na temelju članka 135. Prekršajnog zakona odredi zadržavanje vozača do 15 dana jer osobite okolnosti opravdaju bojazan da će ponoviti istovrsne prekršaje s obzirom da je višestruki počinitelj istih ili sličnih prekršaja iz istog propisa, za što je više puta pravomoćno kažnjavan te je predloženo izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 20.200 kuna ili kazne zatvora do 60 dana, kao i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno