Industrijski program Pula Meeting Place je namijenjen hrvatskim (ko)producentima koji će se po prvi ili drugi put okušati u dugometražnom filmu bilo kojeg roda, novi program Pulskog filmskog festivala donosi filmašima mogućnost da svoj umjetnički projekt predstave izravno profesionalcima. Pod vodstvom stručnjaka koji će ih individualnim pristupom usmjeravati i savjetovati, polaznici će steći praktično znanje o svim ključnim elementima međunarodne koprodukcije.
Prijave se vrše slanjem motivacijskog pisma i kratke biografije, sam rad održavat će se na daljinu putem digitalnih platformi tijekom svibnja i lipnja, u prilagodljivim terminima u dogovoru s voditeljem programa, a pet odabranih projekata sudjelovat će u daljnjem radu programa na dvodnevnoj koprodukcijskoj radionici 19. i 20. srpnja, tijekom Pulskog filmskog festivala. Tada će se polaznici ujedno i po prvi susresti s mentorima, a radi se redom o stručnjacima iz branše priznatih producenata, agenata prodaje, script-doktora itd.
Ovaj jedinstveni događaj iz područja koprodukcije afirmirao se uspjehom polaznika na eminentnim svjetskim festivalima (Karlovy Vary, Sundance, Tribeca, Cannes, Berlin…) a neki od filmskih naslova koji su recentno zapaženi su: Jumbo, r. Zoe Wittock, 2020. (Sundance, Berlinale, Nominee European Discovery of the Year), Smuggling Hendrix, r. Marios Piperides, 2019. (Tribeca Special Jury Award) i Family, r. Rok Biček, 2017. (Locarno, Leipzig).
Više informacija i način prijave možete pronaći OVDJE.