Kontaktirajte nas

Aktualno

76 novooboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji, jedna osoba preminula

Objavljeno

-

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 76 novih pozitivnih osoba na COVID-19. 18 osoba je iz Vinkovaca, 15 iz Vukovara, sedam iz Ivankova, pet iz Jarmine, tri iz Iloka, tri iz Retkovaca, po dvije osobe su iz Starih Jankovaca, Andrijaševaca, Antina i Gaboša te po jedna iz Babine Grede, Bogdanovaca, Borova, Bošnjaka, Bršadina, Cerića, Gunje, Komletinaca, Korođa, Novih Mikanovaca, Nuštra, Starih Mikanovaca, Šarengrada, Tovarnika i tri osobe s boravištem izvan županije. Jedna osoba je preminula.
Kako je priopćio županijski Stožer, od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1883, od kojih se 1446 osoba oporavilo, a ukupno su 24 preminule osobe. Trenutno je u županiji 26 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.
U protekla 24 sata testirane su 232 osobe te je ukupno testiranih do sada na području županije 16912. U samoizolaciji na području županije su 892 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 36 radnika iz sustava zdravstva (10 liječnika, 17 medicinskih sestara/tehničara, dva druga zdravstvena radnika i sedam nezdravstvenih radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 57 radnika (15 liječnika, 28 medicinskih sestara/tehničara, dva druga zdravstvena radnika i 12 nezdravstvenih radnika).
Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo osam nastavnika i 18 učenika. U samoizolaciji se nalazi 40 nastavnika i 388 učenika.

Aktualno

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

Objavljeno

-

Napisao/la

    117 pregleda

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno je popisano više od 652.000 građana, objavio je Državni zavod za statistiku.

Pregled broja samopopisanih građana pokazuje kako se najviše građana samopopisalo u Gradu Zagrebu, 208.148, a najmanje, njih 4.010, u Ličko-senjskoj županiji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada se samopopisalo 13.429 građana.

U prvoj fazi provedbe Popisa, do 26. rujna 2021., građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Nastavi čitati

Aktualno

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Objavljeno

-

Napisao/la

    135 pregleda

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i eksplozivna sredstva, podsjećaju  iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, koja u protekla dva tjedna bilježi preuzimanje veće količine oružja i eksplozivnih sredstava.

Kako se navodi, od 6. do 19. rujna policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u 4 slučaja dragovoljne predaje i 7 slučajeva pronalaska oružja i eksplozivnih sredstava preuzeli te predmete od građana, koji su željeli ostati anonimni.

Policija je preuzela vojni eksploziv (100 g), osvjetljavajuću minobacačku minu, dvije minobacačke granate, pet ručnih bombi,  dvije automatske puške, jedna puška „kubura“, 10 komada spremnika za automatsku pušku, 990 raznovrsnih komada streljiva. Preuzeta minsko eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište do uništenja.

“Nazovite policiju na broj 192, predajte ilegalno oružje i učinite svoje okruženje sigurnim”, poručuju još jednom iz policije.

Nastavi čitati

Aktualno

Od ponoći nove cijene goriva

Objavljeno

-

Napisao/la

    440 pregleda

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin bi mogao biti nešto jeftiniji, dok bi dizel i autoplin trebali značajnije poskupjeti.

Spremnik od 50 litara benzina tako bi trebao biti jeftiniji za 2 kune, isti takav spremnik dizela trebao bi biti skuplji za 9 kuna, a spremnik LPG-a bi trebao također poskupjeti za 9 kuna.  To znači da bi od ponoći litra najprodavanijeg Eurosupera 95 trebala biti jeftinija za 4 lipe, a litra Eurodizela bi trebala biti skuplja za 18 lipa.

Kako cijene nisu iste na svim prodajnim mjestima, nije loše pogledati kako se one kreću. U Vinkovcima gorivo možete točiti na prodajnim mjestima Ine, Tifona, Croduxa i Petrola.

Nastavi čitati

Najčitanije