9 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

8. Memorijalno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak “Dvanaest redarstvenika”

Više od autora

- vl promo-Pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Županije Vukovarsko-srijemske i Grada Vinkovaca, ŠRD “Jezera Banja” je u subotu, 5. svibnja, u Vinkovcima organiziralo i provelo 8. Memorijalno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak “Dvanaest redarstvenika”. Natjecanje se održava u znak sjećanja na stradavanje 12 hrvatskih redarstvenika pripadnika postrojbe vinkovačke specijalne policije koje su srpske paravojne postrojbe ubile u Borovom Selu 2. svibnja 1991. godine.

Natjecanje, koje je pratio veliki broj građana Grada Vinkovaca, prijatelji ŠRD “Jezera Banja” i zaljubljenika u športski ribolov, održavalo se na oba jezera na Banji u Vinkovcima i u tri natjecateljska sektora. Na istom je sudjelovalo dvanaest športsko ribolovnih društava i udruga.

Svečano otvorenje Memorijala održano je ispred Mjesnog odbora “Dvanaest redarstvenika” u Vinkovcima, a prisutne su pozdravili predsjednik ŠRD “Jezera Banja” Željko Mikić, zamjenik gradonačelnika Grada Vinkovaca Gabrijel Šokičić i zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić. Tomislav Šarić pročitao je povjesnicu o ovom memorijalnom natjecanju i pročitao imena dvanaestorice poginulih redarstvenika, dok su za vrijeme natjecanja, članovi Kluba za podvodne aktivnosti “Marsonia” iz Slavonskog Broda vježbali i čistili jezero od smeća roneći u južnom jezeru.

U ekipnoj konkurenciji prvo je mjesto odnio ŠRD “Sava” iz Županje, dok je ŠRD “Jezera Banja” zauzeo drugo, a “Lavanda”, također iz Vinkovaca, treće mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji u sektoru A prvo je mjesto osvojila Mirjana Butković Domić s ulovljenih 1582 grama ribe, u sektoru B s 3102 grama ribe najbolji je bio Antun Pavlović, a u sektoru C prednjači Josip Hubak s 5296 grama ribe.

Nakon proglašenja pobjednika i dodijele priznanja za sudjelovanje, prisutni su nastavili druženje uz zajednički ručak.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno