7 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

8. Slavonski oldtimer rally u subotu poslijepodne u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Oldtimer klub “Stari sjaj” Vinkovci za subotu najavljuje VIII. Slavonski oldtimer rally.

Rally se sastoji od izložbenog dijela u Vinkovcima tek u poslijepodnevnim satima od 16.30 sati na prostoru parkinga ispred Hotela Slavonija, a tome će od jutra prethoditi trasa duga 40 kilometara prilikom koje će sudionici posjetiti tvrtku Vinka i Općinu Jarminu nakon čega kreću put Šiškovaca.

“Prema najavama, kao i do sada očekujemo veći broj gostiju sa starodobnim vozilima koji stižu već u petak iz različitih krajeva Hrvatske, ali iz Slovenije, Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine pa vjerujemo kako će građani ponovno dobiti priliku uživati u jednom atraktivnom i nesvakidašnjem događaju na otvorenom”, poručio je uz pozivnicu svima predsjednik vinkovačkog Oldtimer kluba Tomislav Šunjić.

Program ovog puta počinje okupljanjem od 8 ujutro u Nuštru. Kreće vožnja Nuštar – Ostrovo – Gaboš – Jarmina. Ljubitelji starih vozila od 11 do 14 sati moći će uživati na području Općine Jarmina.


Od 14 sati Rally se nastavlja na trasi Jarmina-Ivankovo-Retkovci-Prkovci-Šiškovci gdje su do 15.30 sati kada preko Cerne, Andrijaševaca i Rokovaca kreću put Vinkovaca.

“Od samoga početka imamo jednu odličnu ekipu s kojom se ponosimo, nas četrdesetak koji smo nekakav stalni postav s voznim parkom od stotinjak oldtimera. S obzirom na to da je riječ o sportu koji je skup i iziskuje dosta vremena, zadovoljni smo”, istaknuo je Šunjić u povodu prošlogodišnje desete obljetnice kluba.

Cilj i svrha, očuvanje je tehničke kulture, pri čemu kao udruga promoviraju svoj hobi koji njeguje ovu vrstu starina, rekao je tada.

Oldtimeri Starog sjaja od početka imaju potporu Grada Vinkovaca s obzirom na aktivnosti i organizaciju događanja koja privlače veliki broj građana i gostiju, a istovremeno su promotor Vinkovaca gdje god se pojave u Hrvatskoj i izvan njenih granica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno