4 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

800 mladih rukometaša na turniru u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U vinkovačkoj pješačkoj zoni večeras je otvoren turnir Aurelia Cibalae 2018., prvi međunarodni dječji rukometni turnir u najstarijem naselju Europe koji je organizirao RK Spačva Vinkovci, a sudjeluje oko 800 dječaka i djevojčica starosne dobi od 8 do 16 godina iz nekoliko zemalja svijeta. Turnir je otvorio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.U ime Vukovarsko-srijemske županije pozdravio je zamjenik župana Josip Dabro, a srdačne riječi dobrodošlice u ime domaćina uputio je predsjednik RK Spačva Vinkovci Mirko Mečić. Uz sportsko natjecanje, cilj turnira je promocija Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

“Ovo je još jednan događaj u nizu koji je obogatio ovo ljeto u gradu Vinkovcima. Rukometni turnir u grad je doveo gotovo 800 sudionika, više od 700 djece koji su u grad donijeli tu radost, taj žamor, ali i taj sportski duh, natjecanje, što je jako važno za popularizaciju sporta u gradu i kako bi naša djeca vidjela da je uz sport najbolje odrastati. Naravno, svaki ovakav događaj je i gospodarski događaj koji pridonosi našim ugostiteljima”, istaknuo je Ivan Bosančić.

“Mogu reći kako mi je u ovom poslu koji radim godinu dana, ovo jedan od najljepših dana jer ovdje vidimo mladost iz cijele Hrvatske, a i naših susjednih zemalja. Sve čestitke RK Spačva i ljudima koji su organizirali jedno ovako natjecanje u Vinkovcima. Svjedočeći sva sportska događanja ove godine možemo reći da je sport sigurno jedan od najboljih promotora pa je tako i ovo velika promocija za Vinkovce i za Vukovarsko-srijemsku županiju”, istaknuo je Josip Dabro.

“Na ovom prvom međunarodnom turniru “Aurelia Cibalae 2018.” okupili smo pedesetak ekipa što je vrlo zavidan broj. Hvala svima na dolasku. Nadam se da se i sljedeće godine vidimo u VInkovcima. Želim vam puno sportske sreće i ugodan boravak u najstarijem europskom gradu i gradu duge sportske tradicije na koju smo vrlo ponosni”, poručio je Mirko Mečić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno