6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Nuštar: Novo radno vrijeme Reciklažnog dvorišta

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Općina Nuštar na službenoj internetskoj stranici objavila je obavijest za sve mještane Općine Nuštar u kojoj stoji kako će Reciklažno dvorište Nuštar utorkom i četvrtkom raditi prema zimskom radnom vremenu od 10 do 17 sati.
Reciklažno dvorište Nuštar tako sada radi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 15 sati, utorkom i četvrtkom od 10 do 17 sati te prve subote u mjesecu od 7 do 15 sati. Na Reciklažnom dvorištu Nuštar besplatno se može odložiti većina otpada iz domaćinstva, a koji se ne prikuplja u redovnom odvozu. Dopremljeni otpad korisnici sami odvajaju i odložu u spremnike uz kontrolu i nadzor djelatnika Reciklažnog dvorišta. Svaki korisnik zakonski može dopremiti sav otpad koji je predviđen za odlaganje u Reciklažnom dvorištu te ujedno i građevinski otpad iz kućanstva u količini ne većoj od 200 kg unutar 6 mjeseci.
U reciklažnom dvorištu se odlaže problematični otpad (otapala, kiseline, lužine, fotografske kemikalije, pesticidi) ulja i masti, boje, tinte, ljepila i smole, deterdženti, baterije i akumulatori, metal, staklo, plastika, tekstil, krupni otpad, jestiva ulja i masti, boje, deterdženti, lijekovi, električna i elektronička oprema, građevni otpad iz kućanstva, otpadne gume.
Službeni broj Reciklažnog dvorišta Nuštar je 095 4343 258, a na raspolaganju je tijekom radnog vremena dvorišta.
Iz Općine Nuštar još jednom naglašavaju kako Reciklažno dvorište ne prima plastiku koja se prikuplja na kućnom pragu kao i papir koji se prikuplja na kućnom pragu te mole građane da to ne dovoze. “Odvoz svakog kontejnera iz Reciklažnog dvorišta Općina plaća pa nema smisla da plaćamo i za ono što se građanima besplatno odvozi s kućnoga praga. Zato molimo građane da plastiku i papir koji se odvoze s kućnoga praga pripreme i izvezu pred kuće u uobičajenom terminu za svoje mjesto”, opetovano ističe načelnik Hrvoje Drinovac.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno