U okviru XXVI. sezone Vinkovačke glazbene scene ljubiteljima klasične glazbe večeras se predstavio Y&Y duo: Dani Bošnjak, flaute i Terezija Cukrov, klavir i toy piano. Uz pridržavanje epidemioloških mjera koncert je održan u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima.

Y&Y duo profesionalno djeluje od 2012. godine. Osim standardnim repertoarom, publici su se predstavljaju i djelima domaćih autora. Program za 2020. uključuje nova djela hrvatskih autora koja su većinom posvećena Daniju Bošnjaku, a koja će biti izdana i na nosaču zvuka.

Večeras na programu su bili Johan Sebastian Bach: Sonata u h-molu za flautu i klavir BMW 1030), Wolfgang Amadeus Mozart: Sonata u A-duru za klavir KV331, Šimun Matišić: Sonata za flautu i klavir te Gordan Tudor: Cherry on the Top za piccolo i toy piano.

Vinkovačka glazbena scena u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima obuhvaća organizaciju koncerata uz slobodan ulaz, a u svrhu obogaćivanja kulturne ponude grada i promocije glazbe, posebice među mladima i svima koji za to imaju potrebe.

Vinkovački matičari koncerte Vinkovačke glazbene scene organiziraju uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Vinkovaca.