30 C
Vinkovci
Srijeda, 25. svibnja 2022.

900 tisuća kuna za Program poticanja poduzetništva

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
Program poticanja poduzetništva županije usvojen ne ja posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Skupštine Vukovarsko-srijemske županije. Program je to koji obuhvaća plan aktivnosti koje će se poduzimati od 2019. do 2022. godine kroz realizaciju pojedinačnih projekata poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Županije. Malo i srednje poduzetništvo jedan od glavnih pokretača gospodarskog razvitka i generator novih radnih mjesta, a pozitivno poduzetničko okruženje važan je čimbenik razvoja gospodarstva svake županije i stoga je nužno kontinuirano ulaganje u njegov razvoj. Sredstva za provedbu navedenog Programa planirana su u Proračunu Vukovarsko-srijemske  županije za 2019. godinu, u Upravnom odjelu za gospodarstvo i regionalni razvoj te u Upravnom odjelu za sport, mlade i demografiju, u ukupnom iznosu od  900.000 kuna

Razvojni planovi jedinica lokalne i područne samouprave podrazumijevaju postojanje cijelog niza mjera i projekata poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva. S ciljem aktivnog poticanja pozitivnih gospodarskih trendova te pružanja financijske, edukativne i stručne podrške postojećim i novim gospodarskim subjektima, Županija planira tijekom razdoblja od 2019. do 2022. godine provoditi sljedeće programe: Razvoj i unaprjeđenje poslovanja, Razvoj i primjena inovacija i novih proizvoda, Savjetovanje, informiranje i obrazovne aktivnosti, Suradnja s poduzetničkim potpornim institucijama, Organizacija i sudjelovanje na manifestacijama, sajmovima i konferencijama, Kreditiranje poduzetnika i Podrška razvoju klastera.

Temeljem ovog Programa Županija će dodjeljivati potpore male vrijednosti u cilju poticanja rasta i razvoja cjelokupnog gospodarstva županije kroz podizanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika i povećanje njihove tržišne uspješnosti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno