8 C
Vinkovci
Srijeda, 24. travnja 2024.

Vinkovci u uskrsnom ruhu

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Sukladno epidemiološkim mjerama, na pridržavanje kojih i ovim putem pozivaju iz Gradske uprave, u Vinkovcima blagdan Uskrsa ove godine obilježavaju tome prilagođeni blagdanski sadržaji. Tako će, one najmlađe posebice, ali i odrasle u šetnji središtem grada, sigurno razveseliti prigodno uređenje središnjeg gradskog parka u uskrsnom ruhu.

Uređenje parka započelo je već prošli vikend, a u organizaciji Grada Vinkovaca za atraktivan „Pozdrav proljeću” pobrinuli su se učenici i profesorice Poljoprivredno šumarske škole u Vinkovcima. Oni su s ukrašavanjem nastavili i danas te je u parku niknuo još niz zanimljivih instalacija s prepoznatljivim simbolima vezanim uz uskrsne blagdane. Između ostaloga, postavljeno je i uskrsno drvce na koje najmlađi Vinkovčani u šetnji s roditeljima mogu staviti svoje uskrsno jaje koje su sami ukrasili kod kuće, u vrtiću ili u školi.

Prigodne aktivnosti predviđene su i za sljedeći vikend i to za one najmlađe, a organiziraju ih Društvo „Naša djeca” i Gradska knjižnica i čitaonica.


Na Veliku subotu DND-ovci će u dvorištu Gradskog muzeja organizirati nekoliko sadržaja od traženja blaga i bajkaonice do radionice ukrašavanja jaja oplitanjem, dok će Knjižnica prirediti radionicu oslikavanja uskrsnih jaja.

I do dvorišta Muzeja i do dvorišta Knjižnice vodit će stope velikog uskrsnog zeke koji će na Veliku subotu i prošetati parkom od 10 do 12 sati, a kako je obećao sa sobom će ponijeti i slatkiše.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno