9th Zagreb International Blues Festival!

0
568
9. Zagreb International Blues Festival / LIL' JIMMY REED

Jedini zagrebački blues festival se ‘opasno približio’ jubilarnom, desetom izdanju, jer deveto je upravo pred vratima. 9th Zagreb International Blues Festival će se održati od 20. do 24. ožujka, kad će u pet dana u tri zagrebačka kluba (Hard Place, Jiggy Bar i Pločnik) nastupiti deset probranih domaćih te dva strana blues izvođača. Izuzetna je čast predstaviti headlinera festivala – jednog od rijetkih preostalih originalnih bluesera iz Louisiane – Lil’ Jimmy Reeda! Ovaj legendarni bluesman koji puni 78 godina danas svira i pjeva bolje nego ikada. U to ćete se moći uvjeriti uživo u četvrtak, 22. ožujka u Hard Placeu, s početkom u 20 sati.

Lil’ Jimmy Reed na deveti Zagreb International Blues Festival dolazi u pratnji The ‘A’ Team Benda koji sačinjavaju Bob Hall i Hilary Blythe. Bob Hall je jedan od najboljih i najpoznatijih britanskih boogie pijanista koji je svirao sa John Lee Hookerom, Howlin’ Wolfom i Little Walterom, a u njegovom all star bandu svirali su i Peter Green, Jack Bruce, Alexis Korner i Jo Ann Kelly. Na bas gitari je sjajna Hilary Blythe, koja je na blues sceni aktivna već više od 20 godina. Ispred Jimmy Reeda nastupit će zagrebački trio Country guru.

Prvi dan festivala (utorak, 20.3., Hard Place) je već tradicionalno posvećen legendarnom Draženu Buhinu – Buhi, koji je ove godine posthumno dobio posebno priznanje povodom 25 godina rada Hrvatske glazbene unije. Nastupaju grupe Oktogon, Ben Dover (‘kućni’ bend festivala, jedini koji je nastupio na svih osam dosadašnjih izdanja ZIBF-a), virtuozni blus-rock gitarist Zamba te neuništivi Tomislav Goluban, koji se upravo vratio iz Chicaga, gdje je snimio deseti studijski album.

U srijedu (21.3., Pločnik) će rock-blues sastav No Rules promovirati svoj četvrti album ‘Na cesti bola’. Ovi energični bosanski glazbenici već dugo nose nadimak ‘Majke iz Tuzle’, a prije njih će nastupiti grupa Iberlauf.

U petak, 23. ožujka, ZIBF ‘seli’ u Jiggy Bar, a publiku će zabaviti Two Blue, B# Band te Jeremiah’s, aktualni pobjednici Croatian Blues Challengea, koji se ‘vraćaju na mjesto zločina’, Jiggy Bar, u kojem su i zaslužili ovu laskavu titulu.
Zadnji festivalski dan (subota, 24.3., Hard Place) je rezerviran za bend Country Strike, a cijena ulaznice na ulazu u klub iznosi 20 kuna.

Ulaznice za nastup headlinera festivala, spektakularnog Lil’ Jimmy Reeda u zagrebačkom klubu Hard Place možete nabaviti po cijeni od 60 kn  na prodajnim mjestima – Hard Place, Hrvatske Bratske Zajednice 4, Dirty Old Shop, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13 i na svim prodajnim mjestima Entria te online na entrio.hr. Na dan koncerta cijena ulaznice je 80 kn.