23 C
Vinkovci
Utorak, 30. travnja 2024.

Vinkovački borac Mario Žgela ostvario pobjedu karijere brutalnim knockoutom u poljskom Wroclawu

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Vinkovački MMA borac i član MMA Team Valens Mario Žgela napravio je ogromnu senzaciju u poljskoj FEN promociji gdje je nokautom riješio iskusnog 38-godišnjeg domaćeg borca Adama Kowalskog.

Prethodna tri tjedna protekla su znaku priprema za finalnu borbu FNC Armagedona u Osijeku, a nekoliko životnih neprilika nagnalo je mladog 24-godišnjeg žitelja Starih Mikanovaca na odustajanje od svog dječačkog sna. Uslijedio je poziv FEN organizacije za meč koji je na rasporedu za nešto više od tjedan dana. Mnogi su bili iznenađeni kad je Mario Žgela prihvatio borbu u poljskoj promociji samo tjedan dana pred finale druge sezone Armagedona koju bi idućeg tjedna morao odraditi u Osijeku. „Odradili smo krvave sparinge u tih tjedan dana priprema, svi su dali svoj maksimum. Pridružio nam se i naš Ivica Tekić, doktor borilačkog sporta, i svojim znanjem i pozitivom dignuo nas iz mrtvih“, rekao je predsjednik MMA Team Valens i trener Marija Žgele Ilija Zirdum. Prije leta u Poljsku problemi s Covid potvrdom pa je bilo potrebno Poljacima poslati negativan test, a za sve to ni manje ni više nego 15 minuta.

No, prebrodili su i to Vinkovčani i sretno stigli u Wroclaw i mogle su početi završne pripreme za meč karijere Marija Žgele.



Uoči borbe njegov protivnik, iskusni Kowalski, imao je 13-6 omjer u profesionalnoj karijeri, dok je talentirani Žgela imao omjer 4-2. Poljak se od početka meča mogao uvjeriti u silinu Žgelinih udaraca, a izdržao je u oktogonu nešto više od minute kada ga je Mario Žgela lijevim krošeom prizemnio nakon čega je uslijedio „ground and pound“ i glavni sudac bio je prisiljen prekinuti borbu na radost našeg borca i njegovog „kuta“. „Bilo je milijun poruka i poziva za Marija, svijet voli pobjednike. Već smo u pripremama za meč u Osijeku i cijeli fokus je na tome“, poručuje Zirdum.

Pobjedom je Žgela postavio svoj omjer na 5 pobjeda i 2 poraza u profesionalnim borbama i time na najbolji mogući način najavio nastup u Osijeku gdje bi ga s tribina trebao pratiti veliki broj njegovih simpatizera.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno