17 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Asfaltiranje staze u Genscherovoj

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

U tijeku su radovi na asfaltiranju 400 metara pješačke staze u Genscherovoj ulici na potezu od Garfielda do kružnog toka.

Uz posađen drvored uključujući uređenu kanalsku mrežu i izmuljivanje cijevi ispod kolnih prilaza. Okvirno, 500 000 proračunskih kuna za kompletno uređenje ulice.

Stanari zadovoljni, s osmijehom nakon uspjele inicijative uz peticiju, dočekuju kraj radova.

“Danas smo ovdje u Genscherovoj, jedoj od glavnih ulica grada Vinkovaca, gdje dugo nije bila obnovljena i pješačka staza, ali generalno idemo s uređenjem cijele ulice. Posađen je novi drvored, a ulica će biti uređena u skladu s onim što su stanari zatražili jer kroz naše tribine s građanima, dobili smo pritužbe na staro drveće koje je već došlo ispod kuća i napravilo puno problema sugrađanima u ovom djelu grada”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić tijekom obilaska radova.

Izbor novih sadnica kuglastog likvidambara konzultiran je sa strukom, a jedan je od odgovora gradske uprave na probleme s alergijama s kojima se posljednjih godina bori sve veći broj građana.

“I onda tražimo rješenje koje će najmanje problema izazvati kod naših sugrađana. Ovo drvo se pokazalo takvim, a vjerujemo da će biljka biti i lijepa, i stvarati hladovinu, a u konačnici da neće biti alergena i donositi probleme onima koji žive ovdje”, pojasnio je.

Kaže kako će, kada se novo drveće razlista, uz novu stazu i cestu čije uređenje slijedi, jedna od glavnih i najstarijih ulica, uz reprezentativan izgled biti opremljena i kompletnom komunalnom infrastrukturom.

„S proljećem su se intenzivirali radovi na otvorenom s čime i građani mogu biti zadovoljni jer krećemo sanirati sve što smo preko zime raskopali, u konačnici kako bismo doveli u stanje kako treba izgledati”, dodaje.

Slijedi promjena komunalne infrastrukture u dijelu ulice od kružnog toka do mosta te dovođenje u red ulica u Novom Selu, na Slaviji, u Mirkovcima nakon čega slijedi povratak na radove u širem središtu grada s rekonstrukcijom određenih pješačkih staza, najavio je Bosančić pri obilasku radova u Genscherovoj u koju je, zapisat ćemo, došao za vrijeme godišnjeg odmora privatnim automobilom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno