17 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Goran Kajkić demantirao sve izgovoreno od strane ravnatelja vinkovačkog muzeja Hrvoja Vulića

Više od autora

- vl promo-

Nakon očitovanja ravnatelja Gradskog muzeja Vinkovci Hrvoja Vulića na temu održane izložbe vinkovačke arheološke prošlosti koju su u središtu Europske unije priredili europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić i Goran Kajkić, o čemu smo danas ranije izvijestili, oglasio se i sam Goran Kajkić koji je demantirao sve izrečeno od strane ravnatelja vinkovačkog muzeja. Demant prenosimo u cijelosti.

“Još u svojoj predizbornoj kampanji  govorio sam da ću učiniti sve da se za Vinkovce čuje u Europi, a i šire. Upravo to i činim. Građani sad jasno znaju koji je moj cilj i da guram našu povijesnu priču na visoku razinu te želim da tako oživim Vinkovce i pružim nove prilike za naše građane i poduzetnike te otvorim vrata investitorima. Očekivao sam da će mi nestranački ravnatelj muzeja i gradonačelnik asfalta i birceva čestitati što radim njihove poslove, a da pritom nisam uzeo, niti zatražio, službeni kombi od muzeja na korištenje kako bi prebacio materijale u Strasbourg jer bi taj kombi trebao koristiti u te svrhe, a ne za privatne vožnje gradonačelnika i ekipice na rafting. Sve smo materijale transportirali na osobni trošak. Ja to radim iz ljubavi prema svom gradu i kad se tako bori za svoj grad onda rezultat ne može izostati. Ovo je veliki trenutak za Vinkovce te ne bih volio da ga pokvare takve otrovne strjelice koje dolaze od osobe koja se Bosančiću u političkoj kampanji nalazila na virtualnim plakatima uz slogan „Siguran izbor”.

Jedini moj siguran izbor su građani i naš grad. Moram ispraviti stručnjaka ravnatelja Vulića da se Kuća povijesti nalazi u Bruxellesu, a ne u Strasbourgu. Ovo je bitno, jer Kuća povijesti nije nikako povezana s izložbama unutar EU parlamenta. Dakle, naša izložba nema nikakve poveznice s izložbama koje se održavaju u Kući povijesti koja se nalazi u Bruxellesu, osim što EU parlament financira Kuću povijesti. Nadalje, ravnatelj me optužuje da radim svoju političku promociju. Moram ga ispraviti i naglasiti činjenicu da više od dvije godine radim na ovom projektu tj. još kad nisam imao nikakve veze s političkom kandidaturom za gradonačelnika niti sam bio Gradski vijećnik, nego kao građanin Vinkovaca koji je želio nešto napraviti za svoj rodni grad.

Napominjem, naša izložba je službeno otvorena unutar Europskog parlamenta u Strasbourgu, a prošli tjedan je bila postavljena u zgradi Eu parlamenta u Bruxellesu i to je tako jednostavno i čisto za shvatiti. Kuća povijesti je sasvim druga zgrada, drugi posjetitelji, tj. to je muzej. Ja sam predstavio Vinkovce u centru EU parlamenta gdje se nalazi 705 zastupnika iz svih zemalja Europe, njihovi asistenti (svi su dobili pozivnicu za našu izložbu) te nekoliko tisuća djelatnika  parlamenta i posjetitelji. Upravo u tom centru sam rekao kako se današnja Europa rodila u našem gradu. Na ovom projektu radimo preko dvije godine jer je zbog korona mjera EU parlament bio zatvoren za izložbe do 6. mjeseca ove godine. Nakon što su mjere ukinute, realizirali smo projekt koji je prošao kroz sve procedure, kontrole, najave i rezervacije. Nastavljam u ovom smjeru, građani vide rezultate, a to mi je najbitnije. Pokrećem i oživljavam našu bogatu povijesnu priču. Pozivam i sve ostale ako žele sudjelovati na idućim projektima koje imam u planu, neka se slobodno jave ako imaju opći interes, a ne osobni.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno