Ove nedjelje gledatelji u emisiji Nove TV ”Startaj Hrvatska” imaju priliku upoznati poduzetničku i životnu priču braće Perković koji u Retkovcima na svom OPG-u održavaju posao svoga oca i od kozjeg mlijeka prave ukusan sir.
Vodeći se tradicijom, godinama su skupljali dodatna saznanja o tome što moderno tržište želi, nakon čega su krenuli istraživati kako poboljšati vlastite recepture. Tako su, osim ručno rađenog polutvrdog natur kozjeg sira, nastale i druge dvije jednako kvalitetne i ukusne vrste: sir s vlascem i dimljeni sir, predstavljaju ih u Startaj Hrvatska.
Nije sve uvijek bilo lako, tvrdi Ivan i priznaje da su se pred njima na poduzetničkom putu našli brojni izazovi. ”Bilo je puno situacija u kojima sam morao improvizirati. Svaka od njih učila nas je nekoj novoj lekciji. Sve je to testiralo našu snagu i htijenje da dođemo do svoje vizije, odnosno da je pretvorimo u stvarnost i realiziramo viziju koju smo zamislili sa svojim proizvodom.”
Otkad su ušli u projekt Startaj Hrvatska, posao je, kažu braća Perković, u prvom planu. ”Promijenile su nam se percepcije i perspektive u svemu što radimo. Sve druge stvari izbacili smo iz dnevne rutine i fokusirali se samo na posao.” Obojica naglašavaju kako im nije važno da ih gledatelji upamte, voljeli bi da umjesto toga prepoznaju upornost koja stoji iza njih: ”Uz sve probleme na koje smo naišli, voljeli bismo da gledatelji prepoznaju domaći proizvod i podrže ga.”
Poduzetničku priču naših Slavonaca gledajte sutra, 30 listopada, u 16 sati na Novoj TV.